«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Україна перевершує Росію": Філарет озвучив несподіваний аргумент

Україна значно перевершує Росію за кількістю православних парафій, отже Українська Автокефальна Церква не може бути під керівництвом Москви.

Як заявив предстоятель УПЦ КП Філарет в інтерв'ю "Голосу України", якщо взяти всі православні парафії в Україні, то їх майже 18 тисяч, тоді як в Росії їх лише 12 тисяч. "І це з Білоруссю. За кількістю парафій Україна перевершує Росію.

Тобто Українська Автокефальна Церква може бути більше російською - підкреслив він. Філарет зазначив, що Москва веде боротьбу за Українську Церкву і Україну, оскільки без них не буде найбільшою церквою в світовому православ'ї.

"Такою церквою можемо бути ми. Слід зазначити, що в Росії, де населення 140 мільйонів, православних номінально більше, ніж в Україні. Але у нас церковна активність, релігійність значно вища. Доказом цього є такі факти. За роки незалежності в нашій державі побудовано майже чотири тисячі право- славних храмів. Ніколи в історії жодна країна за такий період не будувала скільки храмів, як Україна! У тому числі й Росія. По-друге, за підрахунками поліції, і нашої, і російської, на Великдень в Україні до церкви прийшли 12 мільйонів людей, а в Росії - 8, хоча там населення втричі більше", - пояснив патріарх.

Він також вказав на те, що Москва до хрещення Русі немає ніякого відношення.

Джерело

Все буде Україна