«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українська армія одна з найбільш боєздатних армій Європи – Чорновіл

Не впевнений, що ми можемо назвати країну в Європі, яка такими темпами створювала би свою оборонку, каже Тарас Чорновіл

Політичний аналітик Тарас Чорновіл розповів про досягнення щодо розвитку української армії, які Україна здобула за останні чотири роки.

"Якщо рахувати від тієї точки відліку – давайте говорити не нульової, а мінусової, яка була у 2014 році, коли втік Янукович – то українська армія навіть не за тим рівнем, а за рівнем стандартів НАТО, за будь-яким іншим рівнем дуже швидко посилюється", – зазначає експерт.

Він перелічує кілька здобутків українського війська:

  1. Це сьогодні одна з найбільш боєздатних армій Європи;
  2. Вона вже нормально, адекватно оснащена;
  3. Третє – цілим рядом дипломатичних зусиль вдалося закупити для України дуже неоднозначне (його не дуже весело і радо продають) обладнання для виготовлення озброєнь.

Це, знаєте, кажуть "купуйте наші снаряди, але ми вам не продамо наше обладнання для створення снарядів". Вдалося отримати, "вибити" це обладнання і запустити, успішно випробувати його в Україні.

"Це досягнення. І я не впевнений, що ми можемо назвати країну в Європі, яка би такими темпами створювала свою оборонку та оснащення своєї армії. Ми звикли тільки зраду скрізь шукати і досі залишаються ті, хто розповідає, що хтось там на армії заробляє, хтось в армії краде. Зараз це вже звучить не цинічно. Це вже звучить гидко та підло. Насправді, там навели порядок. І лише окремі випадки є – завжди знайдеться прапорщик, який вкраде мішок валянок чи ще щось. Але це вже, мабуть, та сфера, яка стала чистою від корупції і показала справді гарний розвиток", – переконаний Тарас Чорновіл.

Джерело

Все буде Україна