«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українських водіїв-порушників чекає дещо страшніше за космічні штрафи

Потрібно більше поліції, - заявив чиновник

Зі стартом в Україні сучасної системи фіксування порушень правил дорожнього руху за допомогою відеоспостереження, водії познайомляться зі штрафами в кілька тисяч гривень, а в разі несплати їм загрожує арешт. Однак поки що, тільки майна.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін. Відомо, що повідомлення про порушення правил буде поступати водіям додому. Чиновник пояснив, що став свідком того, як на Хрещатику автомобілі не пропустили "швидку", яка їхала на заборонний сигнал світлофора.

"Ті, хто повинен зупинитися і дати дорогу "швидкій", не реагують на всі можливі сигнали "швидкої" і продовжують свій рух. Незважаючи на цю ситуацію мій попутник каже: "А раніше тут міг стояти даішник і точно забрав би у деяких водійські посвідчення. Все ж таки треба більше поліції, і тоді всі будуть дотримуватися правил дорожнього руху. Я завжди зменшував швидкість в тих місцях, де, ймовірно, могли стояти даішники", - сказано в публікації Аброськіна.

Він зазначив, що "даішників" повертати не будуть, але система відеофіксації порушень зможе їх замінити.

"...Порушення правил дорожнього руху будуть фіксувати, а далі додому до правопорушника прийде повідомлення, що ви порушили правила і штраф 5-10 тисяч грн, а у випадку несплати - подальший арешт майна. Ось тоді всі масово і повернуться до ретельного дотримання правил. Тому що дешевше виконати, ніж не виконати", - заявив заступник голови Нацполіції.

Джерело

Все буде Україна