«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українці дізнались, скільки грошей з них висмоктали політичні партії

Політичні партії отримують величезні суми з державного бюджету

Стало відомо, скільки грошей отримають політичні партії у Верховній Раді. Про це повідомляє Politeka. Так, шість партій в ВР отримають держфінансування у IІ кварталі 2018 року, повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Повідомляється, що політична партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність” отримає кошти в сумі 32 млн 546 тис. 214 грн, політсила “Народний фронт” – 33 млн 20 тис. 75 грн і партія “Опозиційний блок” – 14 млн 65 тис. 605 грн.Також “Радикальна партія Олега Ляшка” отримає з бюджету 11 млн 106 тис. 858 грн, політична партія “ВО” Батьківщина “- 8 млн 471 тис. 724 грн і партія” Об’єднання “Самопоміч” отримає 16 млн 365 тис. 568 грн. Крім того додатково 12 млн 841 тис. 756 грн за дотримання передбаченого законодавством гендерного принципу. Загальна сума державного фінансування на 2018 рік, розподілена між політичними партіями, становить 513 млн 671 тис. грн.

Варто відзначити, що в період з жовтня по грудень 2017 року парламентські партії витратили 199 мільйонів гривень, 56 з яких - на передвиборну рекламу для нас з вами. З цієї суми 40 млн пішло на рекламні повідомлення з блакитного екрану, і цей показник заслужено стає рекордним. "Як і в минулому, напередодні новорічних свят партії масово розмістили рекламу на центральних телеканалах за державні кошти. У 2016 році на це пішло 35 млн, у 2017 році - 40 млн.

Таким чином політичні партії привітали українців зі святами за їх же гроші", - розповів глава КВУ Олексій Кошель і зазначив, що з наближенням президентських і парламентських виборів суми витрат на рекламу ростимуть, "а це є негативною тенденцією, що дає підстави говорити про нецільове використання коштів з боку політичних партій". Згідно з інформацією, найбільше грошей на рекламу направили ВО "Батьківщина" та "Народний фронт": 63% і 33% відповідно.

В цілому ці партії витратили на рекламу на ТБ стільки ж коштів, скільки на зарплати (27 млн) і оренду приміщень (15 млн) разом узяті.Так, партія "Народний фронт" заплатила за розміщення реклами на телебаченні 18 млн грн. Засоби отримали ТОВ "Медіапартнество", "Глобал медіа груп", "Старлайт Бренд Контент", діяльність яких експерти пов'язують з такими телеканалами як ICTV, СТБ, Новий канал і інші. "ВО "Батьківщина" витратила на рекламу по ТБ 10 млн грн. З них понад два мільйони було заплачено за виступи на телеканалі" Інтер ", 96 тис. - за виступ на телеканалі ICTV. Також понад чотири мільйони було перераховано за виступи ТОВ "Старлайт бренд Контент", три мільйони - ТОВ "Глобал медіа груп"", - йдеться в повідомленні.

У КВУ також додають, що значний відсоток коштів на рекламу направили партія "Опозиційний блок", перерахувавши понад п'ять мільйонів гривень з усього шести ТОВ "Інтер реклама центр", і Радикальна партія Олега Ляшка, яка витратила на рекламу по ТБ два мільйони гривень, з них понад 950 тис. отримало "Інформагентство" 112-Україна "", ще 800 тис. - ТОВ "Телеканал" Прямий "". БПП "Солідарність" витратила на рекламу по ТБ 8% від всіх коштів, а об'єднання "Самопоміч" - 1%. Як зазначається, з витрачених 199 млн грн - 197 млн ​​є кошти державного бюджету України.

За матеріалами

Все буде Україна