«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українцям пояснили, де зберігатимуть Томос: і це не Софійський собор

Рішення виглядає цілком логічно


Православна церква України має намір передати оригінал Томосу про автокефалію в державний архів.

Про це повідомляє "Хвиля".

"Його передадуть до державного архіву", - зазначено у повідомленні.
Крім того відзначається, що відповідальні особи створять копію документу, яка буде на постійному зберіганні у Софійському соборі.


Також відзначається, що Державна архівна служба найближчим часом повинна визначити, архів до якого буде передадуть документ. Ймовірно, що він буде переданий до Центрального держархіву вищих органів влади і управління.

Разом з тим варто відзначити, що глава Російської православної церкви патріарх Кирило передбачив пришестя антихриста. Як вважає священик, існування інтернету — це вісник апокаліпсису. Таку заяву він зробив під час різдвяного інтерв'ю одному з російських телеканалів.

Крім цього, Кирило заявив, що гаджети – це те ж саме, що і алкоголь з наркотиками, оскільки позбавляють людину свободи. Антихрист ж, як вважає патріарх, є особистістю, яка стоїть на чолі світової павутини і контролює весь людський рід. На думку священика, небезпеку становить вся структура Інтернету.

В інтерв'ю Кирил сказав про те, що в майбутньому можуть з'явитися і технічні засоби, та методологія, які нададуть не лише доступ до різної інформації, але також і її використання. Як вважає священик, у руках тих, хто буде володіти знаннями про події у світі буде сконцентрована величезна влада. Він категорично заявив, що в найближчому майбутньому не повинно бути єдиного центру, інакше люди самі наблизять свій апокаліпсис.

Також священик закликав людей не бути залежними від різних гаджетів, оскільки їх поширення може призвести, як він вважає, до вселенського контролю над усіма людьми.

Варто відзначити, що сам Кирило не є сильним противником використання різних технічних пристроїв, а лише вважає, що не варто допускати крайнощів в їх використанні.

Крім того варто відзначити, що довгоочікуваний Томос про автокефалію Православної церкви України, якого з нетерпінням чекали українці, на два дні відвезуть назад до Стамбула, оскільки не вистачає підписів членів синоду Вселенського патріархату.


"Томос до вечора 7 січня виставлений для того, щоб хто захоче зміг і побачив цей унікальний документ. У найближчі дні він повернеться у Стамбул до Константинопольського патріархату, оскільки зараз він підписаний тільки Вселенським патріархом. Потім там повинні бути підписи всіх членів святійшого Синоду Вселенського патріархату".

Все буде Україна