«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українцям повернуть гроші за комуналку, але радіти рано

Українці отримають перші гроші від державної компенсації на оплату житлово-комунальних послуг

Частина субсидій киянам монетизують вже після завершення опалювального сезону 2017-2018 рр. Як наголошується, в першу чергу виплати отримають ті користувачі, житло яких оснащено системами індивідуального опалення. Монетизація субсидії буде проведено для домогосподарств, які використовували газ або електрику для опалення.

Субсидиантам будемо виплачуватися частину зекономленого державної допомоги, яка в еквіваленті не перевищує вартості: 100 куб. м природного палива; 150 кВт∙год електричної енергії. Так, споживачі в 2018 році має право отримати в середньому: 135 грн — за заощаджену електроенергію; 700 грн — за природне паливо. Варто зазначити, що сама процедура монетизації частини невикористаної субсидії була введена в 2017 році для більш 2 млн домогосподарств.

Виплати будуть перераховані на особистий рахунок субсидианта в банківській установі або виплачені через відділення ПАТ «Укрпошта». Гроші будуть виплачуватися на основі списку осіб, які в опалювальний сезон 2017-2018 роках заощадили частину субсидії.

Такі переліки повинні бути складені до 1 червня поточного року. Списки субсидиантов формують і подають районним управлінням компанії-постачальники газу і електрики. У переліках також зазначається сума невикористаної державної допомоги. Щоб отримати монетизированную субсидію, споживачеві необхідно подати заяву в районне управління органу соціального захисту населення.

Важливо знати, що в 2017 році монетизація субсидій проводилася в четвертому кварталі. Про необхідність написати заяву і можливості отримати компенсацію, споживачів повинно проінформувати районне управління.

Все буде Україна