«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Українців змусили масово відмовлятися від свинини

Людей лякають ціни, але тенденцію схвалюють дієтологи

Через серйозное зниження попиту на свинину в Україні виробники цього виду м'яса змушені скоротити його заготівлю.

Журналісти " Сегодня " з'ясували, яку альтернативу свинині вибирають українці і що про це думають дієтологи.

Світлана торгує свининою на ринку. Зараз біточное м'ясо коштує 120 грн / кг, реберця - 100 грн / кг, задня частина без кістки - 120 грн / кг. Продавщиця каже, що через високі ціни попит на свинину за останній час скоротився майже в два рази.

"Менше люди стали купувати і сало. Немає у людей грошей ", - говорить Світлана.

Підтверджують її слова і відвідувачі ринку. Так, покупниця Євгенія зізнається, що стала купувати менше м'яса - максимум кілограм на місяць. Її пенсія 1500 гривень не дозволяє більшого.

"Беру свинину, тому що вона дешевша - 90 гривень. Іноді беру. Купую десь кілограм, роблю з нього котлети і в морозилку кладу ", - розповідає Євгенія.

А ось Валентина Миколаївна запевняє, що яловичина краще - нехай і дорожче, зате смачніше.

"Тому пельмені, якщо з одного свининою, вони не такі. А коли разом свинина і яловичина - зовсім інші пельмені ", - зазначає жінка.

Згодна з нею і дієтолог Людмила Гончарова. Вона радить зменшити вживання свинини, адже не кожен шлунок може перетравити кількість жирів, яке міститься в м'ясі або салі. До того ж зазвичай невідомо, чим годували свиню.

"У свинині міститься великій кількості білок гістамін, який при надмірній кількості викликає запальні процеси в організмі. Аж до алергічних реакцій. Тому краще вибирати баранину і телятину. Це жири, які не відкладаються на стінках судин ", - вважає Гончарова.

Щоб зменшити шкоду від свинини, її слід приправляти спеціями і є з зеленню і свіжими овочами. Все це допоможе травленню.

Джерело

Все буде Україна