«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Україну очікує дефіцит цукру через сильні дощі

Рясні опади, які випали в Україні за останній час, можуть призвести до дефіциту цукру в країні.

Рясні дощі в Україні можуть призвести до дефіциту цукру в країні. Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиробників України, інформує Ukr.Media.

Перші сходи цукрових буряків постраждали від перезволоження верхніх шарів ґрунту і високій відносній вологості повітря. Укргідрометцентр говорив про те, що в Україні випало близько 100 міліметрів опадів.

Зона цукрового буряка знаходиться в області сильно зволоженого ґрунту. Це зумовило часткове вимивання посівів цукрових буряків. Також, внаслідок великої кількості опадів рослини уражуються хворобами, які впливають на ріст, розвиток і цукристість цукрових буряків. Під час підвищеної зволоженості неможливо проводити агрохімічні роботи, бо засоби захисту не будуть встигати проявити свою дію на шкідників.

Рясні дощі вимивається азот з ґрунту, в результаті чого погіршується ріст і розвиток цукрових буряків. У перезволоженому холодному ґрунті молоді рослини гинуть від нестачі кисню.

Враховуючи всі фактори, можемо спрогнозувати, що цукристість і врожайність буде нижчою очікуваного рівня, що, в свою чергу вплине на виробництво цукру. За нашими прогнозами, в цьому році ми зможемо отримати в межах 1,1-1,2 мільйона тонн цукру. Така кількість може створити певний дефіцит на ринку.

Все буде Україна