«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

УПЦ МП розірвала відносини з Константинополем: подробиці екстреного Собору

Українська православна церква Московського патріархату припинила євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом.

Відповідне рішення ухвалили на екстреному Соборі єпископів, який відбувся у вівторок, 13 листопада. Таким чином УПЦ МП відреагувала на надання автокефалії Україні, розцінивши дії Вселенського Патріарха Варфоломія як такі, що не мають канонічної сили.

"Собор єпископів Української православної церкви вважає, що рішення Священного синоду Константинопольського патріархату від 11 жовтня 2018 року щодо українського церковного питання є недійсними і такими, що не мають жодної канонічної сили", — йдеться у документі.

Також в УПЦ МП стверджують, що, "ухваливши антиканонічні рішення, визнавши розкольників у сущому сані, Константинопольський патріархат, згідно з церковними правилами, сам став на шлях розколу".

"У зв'язку з цим євхаристійне спілкування Української православної церкви з Константинопольським патріархатом на даний час неможливе і припиняється", — йдеться у постанові Собору.

Джерело

Все буде Україна