«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В ЄС заявили, що "Газпрому" доведеться продати "Північний потік-2"

У Європейському союзі вважають, що російському "Газпрому" потрібно буде продати Nord Stream 2 AG, яка є його дочірньою компанією. Оператор "Північного потоку-2" раніше програв суд проти німецького регулятора Bundesnetzagentur, який ухвалив рішення не звільняти газопровід від норм Третього енергетичного пакета ЄС.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung. "За словами представників комісії, які займаються цим питанням, газопровід не відповідає вимогам ЄС. Вони кажуть, що від продажу трубопроводу нікуди не дітися", – йдеться в повідомленні.

Третій енергетичний пакет Євросоюзу передбачає, що оператор проєкту повинен бути незалежним від добувача газу, а також, що 50% пропускної потужності труби повинно бути зарезервовано для альтернативних постачальників. Суд погодився, що звільняти "Північний потік-2" від дії газової директиви підстав немає.

"Північний потік-2" – магістральний газопровід із Росії до Німеччини через Балтійське море довжиною 1 234 км. Запустити в експлуатацію планують вже в 2021 році.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що реакція російського уряду на рішення Вищого земельного суду Дюссельдорфа за скаргою "Північного потоку-2" підтверджує те, що це геополітичний проєкт РФ. Його реалізація – не загальноєвропейський інтерес.

Все буде Україна