«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"В Кремле от такого вселенского позорища мат-перемат": Сотник про останні події в РФ

Анатолій Чепіга може увійти в історію як самий розсекречений російський розвідник. Анекдот-кошмар для будь-якого шпигуна:

– Хто це йде по Солсбері – такий непримітний і неймовірно таємничий – з флакончиком для духів?

– Так це ж Толік Чепіга – герой Росії, агент путінського ГРУ, гуру спецоперацій під педерастичним прикриттям! А його партнер по спец-сексу – товариш Петров. Зараз вони отруять Скрипаля, і зроблять це “через дупу”, як наказало суворе начальство.

Солодка парочка “Тупий і ще тупіший” підкорила новинну стрічку усього світу. Про них складають пісні й вірші, журналісти змагаються в заголовках, а блогери – в фотожабах. У Кремлі від такого вселенського позорища стоїть мат-перемат, і ось уже Путін змушений пред’являти морду цеглою і, вдаючи з себе шлангом, проклинати “покидька і зрадника Скрипаля”. Хоча, за великим рахунком, Скрипаль цей – справжня копалина: підтримує “Кримнаш” і досі не вірить, що його траванули “вчорашні свої”. Он-то по простоті душевній хотів допомогти іспанцям і видати деякі імена-паролі-явки “тамбовських” мафіозі, які міцно окопалися то чи в районі Мадрида, то чи Барселонщіни. Ось тут-то його і накрили парами “Новачка”. Адже з точки зору пахана Путіна – що таке розкриття бандитської мережі? Це – зрада батьківщини. Батьківщина-мати, по Путіну, давно засіла в злодійський малині, облапана уркаганами, де їй захорошело як ніколи. Сидить собі, відтягнута і уквашена, попиваючи нафту-матінку та припудрюючи носик аргентинським кокаїном. А від її світлого імені роздає вказівки дрезденський пройдисвіт, мимохідь вирішуючи: пустити сьогодні під ніж обдурених “пенсів” або почекати до завтра?

Історія з Солсберецкімі бовдурами проявила такой непрофесіоналізм хваленою “російської розвідки”, що, здавалося, гірше бути не може. Але, як з’ясувалося, це був лише перший провал в цілій низці шпигунських скандалів. Потягнули за одну нитку – зачепили другу. І ось вже голландці звинуватили ГРУ в спробах крадіжки файлів про МН-17 і підготовці атаки на Організацію з Заборони хімзброї. У справі фігурують вже не двоє “солодких і противних” любителів парфумерії, а четверо носіїв дипломатичних паспортів. Зухвалі хлопці переобладнали автомобіль під мобільний центр перехоплення комп’ютерних сигналів. “Чудову четвірку” накрили ще в квітні, але заявили про це лише зараз, щоб натякнути Кремлю, що пора б зав’язувати з практикою подібних спецоперацій.

Але Кремль уже не в змозі зупинитися. Приставка “спец”, що стоїть перед будь-яким словом, подією або посадою в Росії вже давно перестала бути, власне, приставкою, і перетворилася в саму сутність, що визначає ступінь мутації. Так, спец-Президент мутував в пахана, дивиться за “російської зоною” і розрулює “терки” найближчого оточення; спец-силовичьйо зайнялося криміналом; спецслужби перетворилися на інструмент для помсти і зведення рахунків. Навіть горезвісний “ядерний спец-чемоданчик” поставлений на стіл для загального огляду в ім’я нагнітання вселенського спец-страху: “Не вздумайте даже соваться в нашу криминальную малину. Всех почикаем, весь мир ядреной феней отполируем”.

Ну, а поки дипломати ведуть спасенні бесіди з кремлівськими кокаїністами – в самій Росії позначається перехід від етапу “контрольованого хаосу” до акту другого: початку процесу розпаду. Цей процес, як і передбачалося, починається на Північному Кавказі. Противники обміну прикордонними землями між Інгушетією та Чечнею зібралися 4 жовтня на площі в центрі Магаса в очікуванні розгляду Народними зборами угоди про закріплення нового кордону. В’їзд в Магас з боку Назрані був перекритий. Люди великими пішими групами попрямували до столиці республіки. На мітингу біля парламенту Інгушетії в Магасє силовики почали стріляти в повітря. За деякими даними стрілянина почалася через бійку з охороною глави республіки Юнус-Бека Євкурова.

Справа в тому, що ні чеченці, ні інгуші не можуть бути господарями яких би то ні було земельв переможному путінському спец-феодалізмі. Обіцянка, дана Путіним Кадирову, буде виконано, а думка місцевих жителів для феодалів нецікава. Буквально зараз Кремль запускає вибуховий механізм серйозного конфлікту, в зв’язку з чим може здетонувати весь Кавказ, а слідом за ним – і вся Росія. Не відразу, а регіон за регіоном. З огляду на рівень прококаіненності кремлівських стратегів, які розраховують виключно на силовий варіант утримання влади всередині країни і ядерний шантаж – на міжнародній арені, систему почне розривати на частини досить скоро. І ніхто не зможе зупинити або хоча б взяти під контроль наростаючий хаос. Акт другий загрожує обернутися “югославським варіантом” на 1/7 частині суші. З ядерними шахтами, з атомними електростанціями, з заводами з виробництва хімічної зброї. З шаленим від наркоти “урководством” в центрі, хамській гопоти в ООН і дебіловатимі спец-диверсантами на вулицях європейських міст. Тому що наростаючий хаос неможливо утримати в межах, навіть якщо ізолювати його джерело. Він вихлюпнеться обов’язково. Але ні в Росії, ні в Європі ніхто до такого розвитку подій не готовий. Значить, рахунок, який доведеться сплатити в період розпаду пострадянської імперії, буде подвоєний або навіть потроєний. І не тільки для Росії.

Саша Сотник

Джерело

Все буде Україна