«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Україні припинили виплачувати пенсії, насувається економічна криза

Затримки з виплатою пенсій для українців почалися більше тижня тому. На пошті та у банку говорять одне: "грошей немає"

Українські пенсіонери масово скаржаться на невиплату законно зароблених грошей. Черги у відділеннях пошти та банків, відсутність компетентних пояснень та точних термінів нарахування – все це вже кілька днів поспіль виснажує літніх людей. Про справжній економічний колапс в більшості регіонів розповів на своїй сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер.

Невиплата пенсій в Україні: звичайна затримка чи нова криза?

Експерт нагадує: вже більше тижня пенсіонери сидять без копійки, мова йде не про кількох людей, ця цифра сягає мільйонів:

"На пошті людям кажуть про відсутність грошей. На банківські картки, також нічого не надходить, а для багатьох літніх українців, це просто питання виживання. Кожен день затримки, для них може закінчитися трагедією. Жебракам старим, які живуть від пенсії до пенсії рахуючи кожну копійку, просто нема чого їсти. А ще необхідно купити ліки, без яких багато з них, просто не зможуть вижити", - пояснив Шнайдер.

На думку блогера, відповідальність за всі ці складнощі лежить виключно на чиновниках та чинній владі, адже саме вони регулюють кожен день затримки і можуть вплинути на становище пенсіонерів. При цьому жоден із них точно не може назвати себе бідним, судячи з минулорічних декларацій:

"Кожен з них мільйонер, що живе в розкоші і достатку. Біди і біль простих людей, їх абсолютно не цікавлять. Адже ситий ніколи не зрозуміє голодного. Але так буде не завжди", - підкреслив він.

Джерело

Все буде Україна