«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Україні запустять платну дорогу: де і коли

"Укравтодор" має намір зробити поліпшену дорогу "Київ-Біла Церква"

Держагентство автомобільних доріг України "Укравтодор" в особі Служби автомобільних доріг у Київській області уклала договір з компанією "Науково-виробнича фірма "Мостопроект" про розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва концесійної автомобільної дороги Київ - Біла Церква.

Мова йде про ділянку від окружної дороги до транспортного вузла Біла Церква (Північна) на дорозі М-0 Київ-Одеса вартістю 5,4 мільйона гривень з ПДВ. Про це повідомляється в електронній системі державних закупівель Prozorro.

Відомо, що первинна цінова пропозиція компанії склала 7,35 млн. Відповідний аукціон відбувся 31 липня. Договір між Службою автодоріг у Київській області та "Мостопроект" укладено 17 серпня. Орієнтовно довжина нової автомагістралі категорії 1-А складе приблизно 50 кілометрів. Вартість будівництва становить близько 7,5 мільярдів гривень.

Дорога проходитиме через Києво-Святошинський, Обухівський, Васильківський та Білоцерківський райони. За календарним планом компанія "Мостопроект" зобов'язується надати техніко-економічне обгрунтування до кінця грудня 2019 року.

Джерело

Все буде Україна