«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Україні зникнуть всі маршрутки, але не поспішайте радіти

Численні аварії, масові травмування пасажирів, яким ніхто не компенсує вартість лікування та реабілітації - невже це припиниться?

В Україні до 2030 року зникнуть абсолютно всі маршрутки. Із такою ініціативою виступило Міністерство інфраструктури в рамках транспортної стратегії.

Прощавайте, маршрутки

"Для багатьох з вас буде дивним, але в наших планах повністю відмовитися від сучасних українських маршруток. Стратегія передбачає перехід до комфортабельних неолайнерів", - пояснив очільник відомства Володимир Омелян в ході офіційного оголошення про початок впровадження Національної транспортної стратегії України до 2030 року Drive Ukraine.

Відомо, що днями Кабінет міністрів затвердив Національну транспортну стратегію України до 2030 року Drive Ukraine 2030 метою якої є інтеграція України у світову економіку і технологічний стрибок у сфері інфраструктури.

Позапланові перевірки на дорозі

Останній рейд у Києві показав: маршрутки справді знаходяться у плачевному стані, на дорогах можна зустріти чимало нелегалів, яких практично ніхто не контролює.

Протягом двох тижнів тривала перевірка, охопила 131 маршрут, на яких вдалося виявити 10 незаконних перевізників. На порушників представники Укртрансбезпеки і Національної поліції склали 203 акти, 103 протоколи і виписали штрафів на загальну суму в 44 520 гривень.

Активісти скаржаться: нелегали нікуди не зникли, серед них маршрути №№238, 412, 597, 501, 502, 570, 217, які були закриті ще з 2014 року. За попередніми підрахунками громадських організацій, в тіні перебуває більше 40% всього транспортного ринку України.

Звідси – численні аварії, масові травмування пасажирів, яким ніхто не компенсує вартість лікування та реабілітації, адже у перевізників жодного страхування не передбачено.

Джерело

Все буде Україна