«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Відео. На Буковині священники УПЦ МП залишили похорон солдата під час промови отця ПЦУ

У Чернівецькій області під час поховання загиблого на фронті 24-річного військовослужбовця Ярослава Карлійчука священник ПЦУ Роман Грищук звинуватив УПЦ Московського патріархату у “благословінні російської агресії на війні”, після чого п’ятеро священників УПЦ МП покинули кладовище, де ховали героя.

Про це повідомляє Молодий Буковинець.

Відповідне відео оприлюднили на сторінці Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ в Facebook. На відеозаписі видно, що перед похованням загиблого воїна отець Роман Грищук, одягнутий у військову куртку, виступив із промовою, в якій зробив ряд критичних зауважень у бік Московського патріархату.

Отець Роман зауважив, що Ярослав Карлійчук був “не просто захисником Вітчизни”, а “мужнім прикладом християнина”.

“Саме так, дорогі мої. Тому що Святе Писання каже чітко, що “немає більшої любові, ніж як хто душу покладе за ближніх своїх”. І саме як християнин, Ярослав узяв на себе хрест захисту своєї Батьківщини. Це саме так називається, дорогі мої”, – сказав священник.

Він попросив присутніх на похороні священнослужителів з УПЦ МП не говорити, що українські військові гинуть на фронті, бо це “їх вибір професії”. Роман Грищук закликав їх “називати прямо, що їх убиває російський агресор”.

“Його убили! І назвіть, хто його убив! Убив російських агресор, який вдерся на нашу територію, у нашу країну. Назвіть, отці, хто благословив російського агресора сюди прийти зі зброєю?! Це – патріарх Кирил, який ще тоді, 7 років тому сказав у своєму посланні до Синоду, що “если украинцы сильно сопротивляться не будут, то русские воины много крови не прольют”. Згадайте, хто благословив початок війни на Донбасі!”, – сказав священник.

Під час цих слів священники УПЦ МП, перехрестившись, покинули місце, де ховали воїна. У цей час отець Роман Грищук закликав їх не йти, а покаятись і попросити вибачення у військового.

“Так, дорогі мої, про це треба говорити. Треба говорити про тих, через кого пройшла війна. Хто організовував хресні ходи і зупиняв наших військових, які йшли боронити нашу країну? Згадайте, отці, не йдіть. Попросіть пробачення у військового!”, – додав Роман Грищук.

За матеріалами з сайту religionpravda.com.ua

Все буде Україна