«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Відволікся на Марину і пізно побачив габаритні вогні вантажівки": Водій автобуса, який віз акторів "Дизель шоу", повідомив подробиці аварії

Чоловік запевнив, що практично завжди їздить з оптимальною швидкістю - від 90 до 95 км/год, причому кожні півтори години відпочиває, як це належить за нормативами.

У момент зіткнення з вантажівкою водій мікроавтобуса "Дизель шоу" Михайло Манюк відволікся на Марину Поплавську, яка сиділа поруч з ним. Про це він розповів журналістам перед початком судового засідання в Шевченківському районному суді Києва, передають Патріоти України.

"У момент обгону, можливо, відволікся на Марину, і пізно побачив габаритні вогні вантажівки", - зазначив водій.

Він також додав, що пам'ятає, як Марина Поплавська підійшла до нього і сказала, що дуже хоче в Житомир, поспішає додому. За його словами, актриса погано себе почувала - у неї боліла спина, вона міряла тиск у водія.

При цьому він запевнив, що практично завжди їздить з оптимальною швидкістю - від 90 до 95 км/год. Також водій зізнався, що крім "Дизель шоу" возив також ФК "Маестро" - переважно вночі. Кожні півтори години відпочиває, як це належить за нормативами.

"Я досвідчений водій. І 450-500 км дозволяється одному водієві", - додав він.

При цьому, за його словами, фатальний для шоу маршрут був прорахований заздалегідь - між Луцьком і Львовом, Львовом і Житомиром повинні бути ночівлі в готелі. Однак плани керівництва помінялися, і він отримав наказ виїжджати без належного відпочинку.

Адвокат просить відпустити підопічного на лікування, адже говорить, що чоловік не втече.

Як повідомлялося раніше, 20 жовтня, актриса шоу Марина Поплавська загинула в ДТП по дорозі зі Львова до Києва, ще два актори госпіталізовані "без загроз для життя". За попередніми даними, водій автобуса "Неоплан", в якому їхали артисти "Дизель шоу", не впорався з керуванням, в результаті чого сталося зіткнення з вантажним автомобілем.

За даними поліції, ДТП сталася о 5:55 на 28 км автотраси Київ-Чоп біля села Мила.

Джерело

Все буде Україна