«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Військовий експерт назвав найболючіше місце оборони України

Наразі треба кинути фінансування на укріплення обороноздатності на Азовському узбережжі

Експерт з військових питань, співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов пояснив, яка галузь української "оборонки" найбільш вразлива.

"Останні події в акваторії Азовського моря наочно засвідчили той факт, що це найбільш болюче наше місце. Росіяни поводяться нахабно і нам немає чим протистояти.

Відповідно, оснащення, фактично – будівництво з нуля – українського Військово-морського флоту, а наразі йдеться про те, що в нас немає часу і грошей будувати великі кораблі, але треба оснастити хоча б кораблями берегової охорони, – це одне з найболючіших питань.

І тут, попри всю критику, треба зміцнювати саме цю найбільш проблемну ділянку нашої оборони. Тобто кинути фінансування на укріплення обороноздатності саме на Азовському узбережжі", – заявив Снєгирьов.

Він також додав, що в Україні виробляють певні кораблі, однак "не в тій кількості".

"Має бути комплексна програма – будівництво власного флоту і партнерські стосунки з нашими західними партнерами. Нам пропонували катери берегової охорони Newfoundland, які чомусь і досі не прибули на те саме узбережжя Азовського моря і могли би успішно протистояти зазіханням з боку Російської Федерації", – зауважив експерт.

Джерело

Все буде Україна