«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Він не є представником влади”: У Зеленського відреагували на гучне інтерв’ю Коломойського.

Бізнесмен запропонував відновити стосунки з Росією.  Олігарх Коломойський розкритикував “підтримку Заходу” у війні з РФ і пояснив, якою має бути адекватна взаємодопомога

Ігор Коломойський не є представником президента, а тому не уповноважений говорити щось від імені України.

Про це в Facebook повідомила прессекретарка президента Юлія Мендель.

За словами речниці Зеленського, з бізнесменом не обговорюють вирішення державних справ. 

“Ігор Коломойський не є представником влади та команди Володимира Зеленського, він не має повноважень говорити щось від імені України або Офісу Президента, з ним не обговорюються позиції щодо вирішення державних справ”, – йдеться у повідомленні Юлії Мендель. Так вона прокометувала заяву Коломойського The New York Times, у якій він запропонував відновити стосунки з Росією. 

Коломойський дав інтерв’ю New York Times, де розповів про своє бачення переорієнтування України на Росію, стосунки з ЄС та США, наміри щодо “Приватбанку” та вигаданий людьми образ “ляльковода”, в який він починає вірити. Коломойський в інтерв’ю заявив, що не має особливої любові до Росії, але з нею необхідно відновлювати відносини

“Вони сильніше в будь-якому випадку. Ми повинні поліпшити наші відносини”, – сказав Коломойський про стосунки Росії та України. “Люди хочуть миру, хорошого життя, вони не хочуть воювати. А ви, – Америка, – змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей на це”, – заявив бізнесмен виданню.

Він зазначив, що не особливо прихильний до Росії та згадав Голодомор 1930-х років як одну з трагедій, що спіткали Україну через її зв’язки з Москвою.

Також Коломойський заявив, що відновлення зв’язків з Росією є необхідними для економічного виживання України, а війна згодом забудеться. “Дайте їй п’ять, 10 років, і кров буде забута”, – сказав Коломойський.

Про НАТО, ЄС та США

Олігарх вважає, що ЄС НАТО не приймуть Україну, тож треба дивитися на речі реалістично. “Не має сенсу витрачати час на порожні балачки, у той час як Росія хотіла б привести нас у новий Варшавський договір”, – сказав він.

Сполучені Штати на думку Коломойського, просто використовують Україну, аби послабити свого геополітичного конкурента. “Війна проти Росії – до останнього українця”, – сказав він.
Нагадаємо, раніше бізнесмен запропонував зняти частину санкцій з Росії в обмін на деокупацію землі на Донбасі. На думку Коломойського, якщо позиція України допоможе зняти частину санкцій, від яких Росія має великі втрати, це призведе до пожвавлення в російській економіці, “у них припиниться падіння”. 

“Якщо ми відпрацюємо механізм поступок – наша земля в обмін на санкції, отже це працює, і ми в наступне вікно можливостей досягнемо більшого і щодо Криму”, – додав він.

За матеріалами сайту ТСН

Все буде Україна