«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Вітя, синочку, моя ж ти дитино золота, ходи додому”: Мама благає допомогти знайти її сина, якого шукають вже 11 діб

Дев’ятикласника Золотослобідської школи, що на Тернопільщині, 15-річного Віктора Груб’яка шукають уже одинадцяту добу поспіль. Наразі – ані сліду. Про це повідомляє видання “20 хвилин”
До пошуків долучились рятувальники, військові, поліцейські, місцева Самооборона, мешканці та однокласники з батьками. Сотні людей щодня виходять та крок за кроком, метр за метром перевіряють буквально все – від полів, посадок, ставків – до закинутих будівель. Подекуди обшукали вже двічі-тричі – пройшли крок у крок сотні кілометрів – поки безрезультатно. «Синочку, благаю, повернись» Мати хлопця, Оксана Груб’як, переконана, що її син живий. Жінка запевняє, – материнське серце не відчуває, що його нема на цьому світі.
Може, не дійшли до того місця, де він перебуває, може, його утримують із певних причин, але вірить і надіється, що Вітя – живий. Для неї кожні день і ніч – з цих 11 жахливих діб, минають, як рік. І щохвилини вона просить Бога, аби повернув їй дитину.
– Вітя, синочку, ходи, дитину додому, ходи, моє найдорожче сонечко, я тебе дуже прошу, моя ж ти дитино золота, – жінка ридає в слухавку і не може стриматись, але сподівається, що Віктор живий і прочитає ці слова. 
Як ти чуєш, бачиш нас, – повернись! Ми дуже на тебе чекаємо. Ми дуже скучили. І нам немає життя без тебе… У страшному пеклі ми зараз живемо… “Хто утримує – я віддам все, останнє…”
І мати, і сестра щохвилини моляться Богу, аби допоміг знайти дитину. Шукають малого зранку до пізньої ночі.
– Якщо хтось утримує мою дитину, чи вивіз кудись, я благаю, поверніть сина, хоча б дайте знати, натякніть, де він може бути, – мати не стримує сліз. – Прошу, дуже прошу – відпустіть, якщо вам щось треба, віддам все, віддам останнє. Тільки віддайте нам нашу дитину.
Звертається пані Оксана і до всіх, хто бодай щось знає про місце перебування Віктора. Або будь-яку інформацію, яка допоможе у пошуках школяра, – повідомляти у поліцію, або їй, якщо з певних причин повідомлення на 102 неможливе. Цінним може бути будь-яке слово.
– Люди добрі, хто що знає, скажіть, будь ласка, де моя дитина, я благаю вас і на коліна стаю перед вами – допоможіть розшукати, – звертається до усіх пані Оксана. – Кожне слово, кожна інформація може допомогти. Ви ж розумієте, що це моя надія… Що це – наше життя.
Другого грудня пошуки Віктора продовжуються. У цьому запевнила як мати хлопця, з посиланням на слова поліцейських, так і сільський голова  Золотої слободи Ігор Мидло
Пошуки не припиняють, запевнив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета.
– Уже обстежена величезна територія – радіус від села приблизно 20 км, – каже Сергій Крета. – Шукають всі. Знову на Козівщину виїхали поліцейські, повертаються до певного квадрату, де найбільша ймовірність перебування неповнолітнього. Звертаємось ще раз до всіх – хто має будь-яку інформацію – телефонуйте 102. Люди у селі сподіваються, що дитина таки знайдеться. Проте, кажуть, надія тане з кожною хвилиною. Переконана і навіть не допускає іншого варіанту, ніж хлопчика знайдуть, лише його мама…

Довідка Усіх, хто володіє бодай якоюсь інформацією, що допоможе у пошуку 15-річного Віктора Груб‘яка, поліцейські просять телефонувати за номерами: (03547) 2-12-45, 0977651660, 0967403042 або на лінію 102. Нагадаємо, хлопець на зріст 150 см, худорлявої статури, русяве волосся. Був одягнений у темні спортивні штани, вишневу вітрівку та безрукавку.
 

Все буде Україна