«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Володимир Зеленський дав інтерв’ю популярному європейському таблоїду Bild в дуже неформальній обстановці

“Президент України Володимир Зеленський, перед початком свого офіційного візиту до Німеччини, дав інтерв’ю популярному європейському таблоїду Bild в якому розповів з чого почне можливу зустріч з президентом Путіним і про європрагнення України

Інтерв’ю президента пройшло в дуже неформальній обстановці. Зеленський спілкувався з репортерами сидячи на сходах.”

Репортери Bild Пол Ронхаймер (зліва) і Джуліан Ропке спілкуються із Зеленським, фото: bild.de

BILD: Пане Президенте, ви зустрічаєтеся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні. Як їй пояснити, що Зеленський «телевізійний президент» може стати справжнім президентом України?

Володимир Зеленський:

“В Україні є величезна потреба в змінах. Старі політичні еліти, які були при владі з 1991 року, не змогли забезпечити українцям рівень життя, якого вони заслуговують. У нас найбільша територія у Європі та 45 мільйонів сильних людей, ми успадкували великий економічний та інтелектуальний потенціал, але нам соромно бути однією з найбідніших держав континенту, і люди дійшли висновку, що корінь проблеми полягає в управлінні державою.
Коли “телевізійний президент” показав людям надію, яку вони сприйняли і повірили, справжній Зеленський зрозумів, що більше не може стояти осторонь і повинен намагатися зробити все можливе, щоб стати справжнім Президентом. Зараз, тут я намагаюся перетворити цю надію на реальність ».

На вашу думку, яка різниця між «вигаданим президентом» Голобородком і реальним президентом Зеленським?

Зеленський:

«Ми відрізняємося тим, як ми жили, але схожі в наших цінностях. Я хочу для українців все, що я обіцяв, як Слуга народу – зупинити корупцію, принести чесність і прозорість в українську політику, об’єднати країну, забезпечити мир і покращити життя простих людей, з якими я так само щирий, як і Василь Голобородько.
Але я не їзджу на велосипеді на роботу, особливо зараз, коли я перебуваю в положенні, де це може бути небезпечно. Я пишаюся тим, що маю успішний бізнес у сфері творчої економіки, яку я люблю. А також, що важливо підкреслити, як реальний політик, я буду співпрацювати з міжнародними партнерами України. Нашою нагальною метою зараз є розвиток добрих відносин нового уряду з МВФ, а також з Європейським Союзом та НАТО. Нашими економічними пріоритетами є встановлення верховенства права, лібералізація валюти та приватизація, земельна реформа, адміністрування податків та управління корупцією, зменшення адміністративного навантаження на бізнес та створення стимулів для малого та середнього бізнесу ».

Як актор ви скористалися глобальною тенденцією виборів, в якій люди більше не хочуть “класичних політиків”?

Зеленський:

“Кожен хороший актор, як і кожен хороший політик, повинен слухати людей і відчувати їхній настрій і прагнення. Але все ж я той, хто вибирає шлях змін і бере на себе відповідальність”.

Ваш попередник жадав від Німеччини постачання зброї та посилення санкцій проти Росії. Що Ви хочете від канцлера?

Зеленський:

“Канцлер Меркель сильна особистість, безперечний авторитет і має величезний досвід. Українці сподіваються, що Ангела Меркель, як потужний європейський і впливовий політик, допоможе моїй країні протистояти викликам, з якими ми стикаємося. Це стосується відновлення територіальної цілісності і суверенітету України. Ми також потребуватимемо допомоги в глибоких структурних реформах, які ми розпочинаємо. Також ми бачимо загрози в енергетичному секторі через Північний потік 2, що шкодить енергетичній безпеці України та Європи».

Чи вважаєте ви, що Україна приєднається до ЄС, і чи будете ви спілкуватися на цю тему з Меркель?

Зеленський:

«Україна вже є частиною європейської сім’ї. Україна прагне до європейської інтеграції, це основне прагнення нашого народу. Але ми розуміємо, що нам потрібно показати переконливі результати, щоб мати змогу приєднатися до спільного економічного, правового, митного та цифрового простору ЄС. Я хотів би бачити Україну на такому рівні розвитку, щоб країни ЄС побачили нас як рівноправного члена Союзу. І ми зробимо все для цього ».

Чи вважаєте ви реалістичним приєднання України до НАТО?

Зеленський:

«Розширення НАТО виявилося потужним інструментом для забезпечення безпеки в регіоні. Майже всі наші сусіди є членами Альянсу, а також Франція та Німеччина. Україна офіційно заявила про своє прагнення приєднатися до НАТО. ми хочемо виконати стандарти НАТО в українських збройних силах і в нашому секторі безпеки. Україна вже є надійним партнером НАТО, і в майбутньому ми можемо стати надійним членом Альянсу ».

Саксонський прем’єр-міністр Кречмер зустрівся з Путіним і висловився за пом’якшення санкцій. Як ви будете мати справу з цим?

Зеленський:

«Це не перший раз, коли в ході триваючої війни відбуваються обговорення скасування санкцій. Напевно, цим посланцям слід нагадати, чому ці санкції були введені в першу чергу.

startko.co.ua,

Все буде Україна