«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Володимир Зеленський у Гордона: про своє президенство, родину та українську мову

Український актор Володимир Зеленський заявив, що розмовляє про своє ймовірне балотування в президенти із сім'єю, але остаточне рішення щодо цього ще рано озвучувати.

Український актор, шоумен Володимир Зеленський в інтерв'ю журналісту, засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що "серйозно думає" про своє висунення в президенти України. Фрагмент розмови опубліковано на YouTube-каналі "В гостях у Гордона".

"Я про це думаю, думаю... Схиляюся... Рано про це говорити... Але, думаю, можливо, так. Я про це дуже серйозно думаю і багато говорю із сім'єю", – сказав Зеленський.

Гордон нагадав, що хоча офіційно актор не заявляв про намір балотуватися на найвищий державний пост, у нього, за даними соціологів, один із найвищих рейтингів. Журналіст перерахував потенційних кандидатів, у яких, на його думку, є шанс вийти у другий тур президентських виборів: це Зеленський, екс-прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і екс-міністр оборони, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Ну і гарант чинний може увійти", – додав Зеленський.

"Гарант поки не входить до цієї трійки... Може, він рвоне ще", – відповів Гордон.

"Але він людина чіпка..." – продовжив Зеленський.

"Може, він ще придумає що-небудь креативне", – припустив журналіст.

"Аби тільки не пов'язане з війною. Аби тільки не це!" – сказав актор.

Він зазначив, що в питанні ймовірного висунення в президенти для нього дуже важлива думка сім'ї.

"Вони дуже бояться, тому що вони глибоко розуміють, що я за людина. Глибоко! Вони розуміють, наскільки я гостро, вкрай радикально справедливий до всього. Розумієш, я длубаюся в салаті олів'є... Я та людина, яка може знайти що там, як... І я така людина, що буду до кінця стояти. Вони дуже переживають через моє це внутрішнє відчуття. Я тобі поясню: у будь-якій ситуації, у яку я потраплю, я завжди буду думати: коли я вийду із цієї ситуації, що буде зі мною? І тому я як мінімум хочу вийти із цієї ситуації таким самим, яким увійшов. Для мене це важливо", – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що насамперед ідеться про ставлення людей до нього.

"Зрозуміло, що в мене є гроші, є нерухомість, є бізнес... Але головне – хто ти. Я внутрішньо себе не хочу втратити. Я хочу, щоб мене поважали люди. Тому що це приємно. Це просто приємно на фізичному рівні. Я ніколи не погоджуся на жодні умови, щоб втратити свої честь і гідність. Ніколи. Тому вони (йдеться про членів сім'ї. – "ГОРДОН") і бояться", – сказав Зеленський.

Як приклад він навів діалог із рідними щодо його політсили "Слуга народу", її участі у виборах до Верховної Ради і пошуку партійців.

"Ми добираємо людей, будемо їхати по країні... Ну прийдемо до цього – восени вибори. І дуже хочеться знайти порядних людей. "А уяви собі на секунду, Володю, що ти завів людей туди (зрозуміло, є критерії – щоб вони ніколи не були в політиці, зрозуміло, що я 10 разів буду з ними говорити, дивитися), і вони виявилися... людьми, не хочеться говорити "поганими" – гарними, але приживальцями. Що із цим робити?" Прибрати! Повністю. Я поховаю цю партію, відразу, в одним момент, якщо не буде можливості поміняти одного, другого, третього на інших трьох", – сказав Зеленський. 

Президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року, парламентські – 27 жовтня того самого року.

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, який проводили наприкінці листопада – на початку грудня, серед потенційних кандидатів у президенти найвищий рейтинг у Тимошенко (за неї готові віддати свої голоси 21,2% респондентів, які підуть на вибори і визначилися зі своїми уподобаннями), на другому місці Зеленський (14,6%), на третьому – Порошенко (11,6%). У другому турі Зеленський переміг би і Тимошенко, і Порошенко.

Партія "Слуга народу", за даними цього самого дослідження, на парламентських виборах може посісти друге місце після "Батьківщини": її готові підтримати 13% опитаних. 

Все буде Україна