«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Волосся дибки! З чого зроблені ці найулюбленіші дитячі цукерки!

Ці желатинові ласощі люблять, здається, всі діти світу. Ще б пак, адже вони настільки різноманітні і за формою, і за кольором, і за смаком з таким набором можливостей не засумуєш!

 

Величезні різнокольорові черви або мініатюрні ведмедики все це популярні жувальні цукерки. До речі, батьки частенько обмежують дітям доступ до них, вважаючи що в цих солодощах багато цукру. Але насправді вони не несуть ніякої небезпеки.

Однак є один нюанс, який цілком може змусити тебе зніяковіти. Якщо ти уважно подивишся на склад ласощі, то серед сиропу, цукру і концентратів виявиш желатин. А чи знаєш ти, з чого і як проводиться цей продукт? Не говори потім, що ми не попереджали.

Желатин, як виявляється, не росте на деревах. Це несмачне жовтувата речовина отримують шляхом тривалого кип’ятіння шкур, хрящів і кісток тварин. Тобто, по суті, з відходів м’ясного виробництва: кісток, копит, шкур, рогів, які залишаються після переробки свинини і яловичини.


Желатин виробляють або відразу на м’ясокомбінатах, або виробники збирають відходи на бойнях. Частини тварин стерилізують і довго кип’ятять при температурі 140
Желатин має всі гарантії безпеки, оскільки виробляється з природних інгредієнтів. Ти можеш запросто приготувати з нього будь-желе або щось подібне. Слід також знати, що желатин міститься не тільки в цукерках, а й у вітамінах, ліках, ковбасах і консервах, фруктових закусках. Справжня пастка для вегетаріанців!

І правда, виробництво желатину може виглядати з боку досить кривавим і мерзенним, але слід визнати, що в цьому продукті зовсім немає жирів, вуглеводів і він не містить холестерин. Навпаки, він включає в себе 18 важливих амінокислот, які допоможуть у відновленні кісток, зв’язок і сухожиль.

У будь-якому випадку, шкідливо це чи корисно, завжди краще точно знати, що ти вживаєш в їжу. А тепер поділися цим постом з іншими!

Джерело

Все буде Україна