«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Все складається на нашу користь!!! Я вітаю всіх з тим, що на наших очах змінюється історія! Всі вже розуміють, що це скоро відбудеться і вітають нас.

Все складається на нашу користь.

Зараз закінчився Архієрейський Собор в Стамбулі. Почався він вчора, де на початку виступив Вселенський Патріарх з довгою історичною доповіддю, в якій зазначав канонічні аспекти надання автокефалії, де розповів, хто церква мати і кому, і хто підпорядковувався.

По великому рахунку він зазначив, що історична справедливість повинна бути встановлена і Україна повинна отримати свою церкву. Сьогодні проходило засідання усіх Архієреїв, на якому слухали можливість надання Томосу та чи може це зробити Вселенська Патріархія, чи є у неї на це право.

Заслухали також думки інших Архієреїв, що вони про це думають. Хочу повідомити, що вагома більшість ЗА надання Україні своєї незалежної церкви. Всі вже розуміють, що це скоро відбудеться і вітають нас. Тепер процедура. Після цього собору, буде ще засідання синоду Вселенского Патріарха, на якому затвердять рішення та процедуру надання Томосу.

Також синод повинен розглянути апеляцію, щодо накладення Москвою анафеми на Філарета. В цей час в Україні відбудеться об’єднання церков та створення помісної церкви, як юридичної особи. Після усіх цих дійств, через декілька місяців ми отримаємо Томос та свою незалежну, автокефальну, українську церкву.

Я вітаю всіх з тим, що на наших очах змінюється історія і змінюється на нашу користь. Я дуже щасливий, що зібрані листи громадськості України повпливали на це рішення, я радий, що особисто зустрівся з Вселенський Патріархом і передав йому звернення.

Разом зможемо зробити багато речей, головне вірити в це!

Semen Kabakaev

Джерело

Все буде Україна