«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Вселенський Патріарх Варфоломій зробив важливу заяву щодо єдиної помісної церкви в Україні

Вселенська Патріархія має зобов'язання і відповідальність повернути народи двох країн – України й Македонії до істини і канонічних рамок Церкви. Про це заявив Патріарх Варфоломій під час Літургії у патріаршому храмі св. Георгія на Фанарі, передає Релігійно-інформаційна служба України.

"Існування розколу не є аргументом, щоб позбавляти увесь народ зв’язків з церковною правдою та канонічністю, заперечуючи нашу відповідальність перед Богом і історією, а навпаки радше стимулом для пошуку спасительних та об’єднуючих рішень", – сказав він.

За словами православного першоієрарха, об'єднання церков в Україні і Македонії є дуже важливим для Патріархату.

Коли Церква-Мати шукає шляхи спасіння наших братів з України та Скоп’є (Македонії – "24"), вона сповнює свій апостольський обов’язок. Наш обов’язок та відповідальність є привести ці народи назад до церковної правди і канонічного порядку. Тому те, що посідає Вселенський Патріархат, він посідає для добра цілого світу і пропонує всім народам без винятку. У цьому контексті існує і міжхристиянський діалог, який діє у любові і правді, – наголосив Патріарх Варфоломій.

Джерело

Все буде Україна