«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Загибель чоловіка в Донецьку від "обстрілу ВСУ": ЗМІ викрили російський фейк, виявивши нестиковку на фото..

Російські ЗМІ розповсюдили черговий фейк про обстріл окупованого Донецька ВСУ, проте при вивченні деталей з'ясувалася брехня російських ЗМІ, пише Одеський кур'єр.

 Напередодні росіяни заявили, що підрозділи української армії нібито завдали удару по околиці Донецька, в результаті чого загинув чоловік на кухні своєї квартири.

 

Image

 

Крім того російські і сепаратистські ЗМІ показали кухню квартири, на якій лежить "вбитий чоловік".  На фотографіях з вулиці вони показали розбите вікно, через яке нібито влетів снаряд міномета.  Однак військові експерти відзначають, що в разі потрапляння снаряда в квартиру на кухні були б великі руйнування, а тіло чоловіка було б серйозно пошкоджено.

 

Image

 

Вже на наступний день російський пропагандист Олександр Коц опублікував осколки і заявив, що чоловік нібито був убитий саме осколками снаряда, який розірвався у дворі.  За версією росіян осколок влетів у вікно і розбив скло.

 Однак користувачі відзначили, чому в будинку вибито лише одне скло - сусідні вікна і стіни не пошкоджені.

 "Тепер за місцем загибелі громадянина 1962 року народження. Окупаційні ЗМІ надали не тільки фото кімнати, де загинув чоловік і його тіло, але і вдома. І ось адже дивно, на будинку, хоч і в жахливому стані, немає слідів попадання боєприпасів. В кімнаті  , де загинув чоловік, а це була кухня, теж немає слідів від розривів і, лише є розбите вікно виходу на балкон. Виходить снайпер? Але, про яке снайпера на відстані 3,3 км по пересіченій і з щільною забудовою місцевості може йти мова?  "  - відзначають в Мережі.

 Воронку від вибуху також не показали.

 "Але найголовніше, де сліди від воронки? Адже за станом кухні з тілом, очевидно, що 122-мм боєприпас в неї не залітав. Отже, людини, по ідеї, повинно було вбити осколком. Але, повторюю питання, де місце прильоту?  "  - заїдають резонне питання користувач соцмереж.

 Російські пропагандисти в черговий раз підтвердили власну некомпетентність.

 

Image

Image

 

Ще один факт щодо фейку Росії про "обстріл" опублікував житель Донецька в своєму телеграм-каналі.

 "А тепер про те що було, вчора: після трьох годин дня жителі чули хлопок і приземлення в Київському районі міста Донецька, і ось відео показали зі стоянкою автобуса і типу хлопнуло щось сильно від стоянки їх в метрах 300, вранці все пропагандисти стали  кричати, що вбили чоловіка за адресою Новоросійська 15, так от я коли зрозумів, що самі пропагандисти і місцеві, які рідко бувають в таких районах і не знають, що Новоросійська вулиця це всього лише окремий сектор, а ось де прилетіло, це будинки п'ятиповерхові,  які на цій вулиці ролі не грають.

 Все сталося на вулиці Домобудівний обведено у мене червоною лінією, Новоросійська жовтої: так ось хлопці, якщо дивитися по під'їзду, то приліт був з боку вас або Мінерального або Яковлівка, де у вас коштує 122 мм, і не якісь укри до стріляти не могли,  просто напросто.  Хто там бив всі під'їзди виходять стороною на Донецьк північний і розвилку Ясинуватську, при цьому стороною такої що всі удари артилерії це ваша.  Українці не може так стріляти - їй доведеться дуло згинати ", - пише житель Донецька.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна