«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Замість укріплень – гроші на метро: КМДА оголошує рекордний тендер на мільярди

У розпал наступу росіян, КМДА шукає, хто будуватиме метро за мільярди гривень

У Київській міській державній адміністрації повідомили про оголошення тендеру на продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену у напрямку житлового масиву Виноградар. Підряднику, який переможе у тендері, заплатять близько 14 мільйонів гривень.

Попереднього переможця тендеру, АТ "Київметробуд", було звільнено від своїх обов'язків у грудні 2023 року через невиконання термінів робіт, і наразі у суді розглядається питання про стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено актами виконаних робіт.

 

Київська міська державна адміністрація. Фото: Українська правда

 

Щодо нинішнього тендеру, то після проведення державної експертизи та отримання позитивного експертного звіту встановлено, що очікувана вартість закупівлі становить 13 мільярдів 956 мільйонів 843 тисячі 711,13 гривень.

Прийом пропозицій у рамках тендеру триватиме до 28 травня 2024 року.
 

Наразі вже збудовано правий перегінний тунель довжиною майже 1 250 метрів від станції "Мостицька" до станції "Сирець". Також завершено будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла, частково реалізовано двоярусні тунелі та інші важливі елементи інфраструктури.

У КМДА зазначають, що "будівництво метро – важливий міський проект, реалізація якого забезпечить житловий масив Виноградар та мешканців Подільського району надійним швидкісним пасажирським транспортом".

 

Все буде Україна