«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зараз, як ніколи, час для єдності: Вакарчук звернувся до політиків через ситуацію в Азовському морі

Українські політики не мають використовувати загрозу безпеці України у власних політичних цілях. Про це заявив лідер "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук у Twitter.

"Закликаю всіх учасників політичного процесу не використовувати реальну загрозу безпеці України у власних політичних цілях. Тільки продемонструвавши спільну позицію ми зможемо вимагати такої ж згуртованості від всього світу. Зараз, як ніколи, час для єдності", – написав він.

Окрім цього Вакарчук на своїй сторінці підтримав хлопців, які в Азовському морі захищають наші кордони:

"Українські ВМС, які сьогодні захищають наші кордони в Азовському морі, діють в рамках міжнародного морського права. Але, в першу чергу, вони діють в інтересах України. Сьогодні, як ніколи, їм потрібна наша підтримка. Як моральна, так дипломатична і політична. Час бути разом!"

Нагадаємо, ввечері 25 листопада російські силовики атакували три українські катери в Азовському морі та застосували зброю. Шістьох українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому вирішили вводити воєнний стан. Зробити це може Верховна Рада на позачерговому засіданні о 16:00.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Джерело

Все буде Україна