«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Здоров'я та красаНародна медицина

Всі знають, що жирна їжа – це головний ворог фігури. У всіх дієтах жирної їжі радять уникати. Але далеко не всі знають, що жири в нормальному обсязі не шкодять організму, але й просто необхідні йому. Ось чому.

«Для підтримки роботи серцево-судинної системи потрібні здорові жири», – заявляють кардіологи. Вони заперечують міф про холестерин як основну причину закупорених артерій і серцевих нападів.

Лікарі також попереджають про небезпеку, пов’язану зі статинами – ліками, які виеористовуються для зниження рівня холестерину в організмі.

Правда полягає в тому, що тканини мозку і нервової системи потребують холестерин і подібних жирах для підтримки своїх функцій.

Фахівці з харчування десятиліттями радили нам скорочувати споживання жиру в цілому і тваринних (насичених) жирів особливо. Вважалося, що це знизить рівень «поганого» холестерину і врятує від серцевих недуг. Але це виявилося правдою лише частково.


Заміна насичених жирів ненасиченими добре впливає на серцево-судинну систему. Однак це працює лише на Заході. У країнах же з середнім і низьким рівнем життя, відмова від жирів означає перехід на дешеві швидкі вуглеводи (цукор) і лише погіршує здоров’я людей.

Низьковуглеводна жирна дієта сформувалася близько десяти років тому в Швеції. У цій скандинавській країні медики вперше офіційно відмовилися від міфу, що жир небезпечніший, ніж вуглеводи, а знежирені продукти приносять здоров’ю користь.

До цього моменту вченими знайдено достатньо доказів того, що шкода жирів, в тому числі насичених тваринних, була сильно перебільшена, а ось небезпека цукру і крохмалю, навпаки, недооцінювалася.

Численні дослідження реабілітували жири (тільки природного походження, а не трансжири), в той час як вуглеводи і знежирені продукти показали потенційну загрозу.


Нежирні продукти позиціонуються як здорова їжа. Але, якщо ти їси менше жиру, тобі потрібно з’їсти більше вуглеводів, щоб відчувати себе ситим. Відчуваєте підступ?

Низьковуглеводна жирна дієта – це план харчування, заснований на простому принципі: споживати мінімум вуглеводів, а саме цукрів і крохмалю, і максимум продуктів, багатих ліпідами, протеїнами і клітковиною.

Як і багато інших систем харчування, наприклад білкова дієта Дюка, це, скоріше, не дієта, а стиль життя, при якому ти можеш їсти повноцінну якісну їжу.

Одне з досліджень очолював Домінік Д’Агостіно, провідний фахівець в медичному коледжі Університету Південної Флориди. Результати цієї роботи підтверджують теорію про те, що рак – метаболічне захворювання і стратегію профілактики та лікування онкології слід будувати з урахуванням правильного харчування.


Низьковуглеводна жирна дієта: що не можна їсти

Цукор. Найгірше, що створене промисловістю. Уникайте також штучних замінників цукру.
Безалкогольні напої, цукерки, сік, спортивні напої. Шоколад, торти, булочки, тістечка, морозиво, сухі сніданки. Уникайте ароматизованих, солодких і знежирених продуктів.
Крохмаль: білий хліб, макаронні вироби, рис, картопля, чіпси і так далі.
Маргарин. Промисловий імітатор нормального масла з неприродно високим вмістом омега-6 жирів (перекис омега-6 в порівнянні з омега-3 шкідливий для серця).
Пиво. Це рідкий хліб, повний швидкорозчинних вуглеводів.
Що можна їсти

М’ясо. Будь-яке – яловичина, свинина, дичина, курка. Якщо можливо, постарайтеся вибирати фермерську продукцію, а не стегенця, напхані антибіотиками і гормонами.
Риба і молюски: всі види. Жирна риба, така як лосось, макрель або оселедець, особливо вітається. Уникайте панірування.
Яйця. У будь-якому вигляді: вареному, смаженому, омлети. Вибирайте органічні яйця.
Фрукти: в першу чергу – авокадо.
Соуси. Дозволене використання масла та вершків при готуванні. Кокосова олія і оливкова – також хороші варіанти.
Овочі, які ростуть над землею: кольорова капуста, брокколі, білокачанна капуста і брюссельська капуста, спаржа, кабачки, баклажани, шпинат, огірки, салат, цибуля, перець, помідори.
Молочні продукти. Завжди вибирайте варіанти, які не піддавалися переробці: натуральне масло, вершки (40% -ї жирності), сметана, грецький йогурт і сири з високим вмістом жиру. Будьте обережні зі споживанням знежиреного молока, оскільки воно містить багато цукру.
Горіхи і насіння. Підійдуть замість цукерок.
Ягоди. Солодкі – в помірних кількостях, кислі – без обмежень.

На жаль, незважаючи на добре відомий факт, що цукор живить ракові клітини, онкологи забувають інформувати про це пацієнтів! Пацієнти продовжують їсти цукерки і тістечка, проходячи через нові хіміотерапії.

Якщо ви або хтось із ваших знайомих страждає від раку, то краще, що ви можете зробити – позбавити хворобу улюбленої їжі: цукру і простих вуглеводів.

Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!

Джерело

Все буде Україна