«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Зеленський був поінформований з першого дня!” Глава РНБО зробив гучну заяву!

Президент відразу поставився до інформації про коронавірус серйозно, проте координації дій влади на початку епідемії було недостатньо, сказав глава РНБО.

Коронавірус в Україні після ослаблення карантину став поширюватися з шаленою швидкістю. Станом на понеділок, 6 липня, в Україні зафіксовано 49 043 випадків зараження китайським коронавірусом. Жертвами COVID-19 стали 1 262 людини. Секретар Ради безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що українська розвідка ще 25 січня доповіла про COVID-19, і які можуть бути наслідки. Президент України Володимир Зеленський був проінформований з першого дня.

Про це Олексій Данілов розповів в інтерв’ю “Українській правді”.

За його словами, з 11-го січня окрема група починала відпрацьовувати COVID-19, а з 20 січня РНБО почав цілодобовий збір інформації щодо коронавірусу. Також були підключені вірусологи, які давали свої прогнози щодо того, що епідемія не обійде українців.

Данілов підкреслив, що Зеленський відразу поставився до інформації про коронавірус серйозно, проте координації дій влади на початку епідемії було недостатньо, через те, що багато хто не розумів всієї загрози.

Крім того, глава РНБО розповів, що Китай в той час робив все можливе, щоб зібрати протиепідемічні засоби захисту з усіх країн світу, в тому числі і з України.

“Це була дуже складна ситуація, у мене багато було з Кабміном розмов. Я їм пояснював, що” Хлопці, треба терміново заборонити вивозити з країни обладнання “”, – підсумував Данилов.

Все буде Україна