«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зеленський закликав депутатів та чиновників, які втекли з країни, повернутися. Дав на це 24 години

Президент Володимир Зеленський звернувся до українських чиновників і депутатів, які через імовірний новий напад Росії на Україну залишили країну. Він наголосив, що дає їм добу на повернення та продовження виконання покладених на них обов’язків.

«Вам народ України довірив не лише керувати державою, а й захищати її. Це ваш прямий обов'язок у такій ситуації бути разом з нами, з українським народом. Я зараз пропоную вам протягом 24 годин повернутися на Батьківщину та стати пліч-о-пліч з українською армією, дипломатією та народом».

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

У відеозверненні до нації глава держави дорікнув також бізнесменам та олігархам, які втекли з країни «в найвідповідальнішу мить». Події, що нині відбуваються навколо України, — це, за його словами, тест на громадянство.

«Ваша сила не у ваших грошах і літаках, а в громадянській позиції, яку ви можете проявити. Поверніться до своїх людей та країни, завдяки яким ви отримали свої заводи та статки. Сьогодні кожен проходить тест на громадянина України. Пройдіть його гідно. Нехай усі зрозуміють, для кого Україна дійсно Батьківщина, а для кого — просто майданчик для грошей».

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

президент України

Сам Зеленський згодом опублікував відео з дружиною, яке свідчить, що він і його сім’я нині перебувають в Україні.

Додатково. За підрахунками очільника Ради нацбезпеки Олексія Данілова, на тлі російської загрози з країни виїхало загалом 23 українських депутати. Імен він не називав. За даними УП, до переліку тих, хто вирішив перечекати дату ймовірного вторгнення за кордоном, увійшли: Ілля Кива (ОПЗЖ), Наталія Королевська (ОПЗЖ), Сергій Льовочкін (ОПЗЖ), Юлія Льовочкіна (ОПЗЖ), Вадим Рабінович (ОПЗЖ), Вадим Новинський (позафракційний), Олександра Устінова («Голос»), Ярослав Железняк («Голос»), Ігор Абрамович (ОПЗЖ), Олександр Аліксійчук («Слуга народу»), Ірина Аллахвердієва (СН), Тетяна Плачкова (ОПЗЖ), Віталій Борт (ОПЗЖ), Олександр Пузанов (ОПЗЖ), Роман Іванісов (позафракційний), Ігор Кривошеєв (СН), Сергій Нагорняк (СН), Євген Пивоваров (СН), Юрій Солод (ОПЗЖ), Дмитро Шпенов (позафракційний), Вадим Столар (ОПЗЖ), Євген Яковенко (позафракційний), Олег Волошин (ОПЗЖ).

Згодом ЗМІ повідомили, що Новинський повернувся до України ввечері 14 лютого, Рінат Ахметов прилетить 16 лютого.

Все буде Україна