«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Жахлива переплата: стало відомо, скільки втратили українці від договору Тимошенко з Путіним

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко домовилася з президентом РФ Володимиром Путіним про ціну на газ, яка не відповідала європейським принципам

Про це заявив комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко. “Контракти Тимошенко-Путін були європейськими тільки на словах … Кожна українська сім’я втратила на цьому понад 61 тис. грн!” – заявив він.

Вітренко наголосив, що практично всі ключові положення контрактів, про які Тимошенко домовлялася особисто з Путіним, були невигідними для України.

“Положення про оплату обсягів газу, які Україна навіть не отримувала, було визнано арбітражем кабальним, і таким, що не відповідає стандартному європейському положенню “бери або плати”. Але це далеко не єдина проблема цього контракту. Також і ціна на газ була завищеною і не відповідала європейським принципам “, – розповів комерційний директор “Нафтогазу”.

Він зазначив, що напередодні домовленості тодішні керівники “Нафтогазу” пропонували застосувати європейські принципи за довгостроковими контрактами на поставку газу.

“Тимошенко домовилася з Путіним на інших принципах. Результат – кожна українська сім’я по суті переплатила Газпрому за газ 54 тис грн”, – зазначив Вітренко.

Джерело

Все буде Україна