«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Жодних пенсій та субсидій: Рева оголосив вирок половині населення України

Міністр соціальної політики України Андрій Рева стурбований тим, що в Україні з 16 мільйонів постійно працюючих громадян, четверта частина з них не здійснють внесків, так званих ЄСВ. Крім шкоди для бюджету країни подібну зневагу, за словами Реви, завдає шкоди і самим неплатникам, оскільки у майбутньому негативно позначится на їх пенсіях. І, як результат, повз них можуть пройти і нові субсидії, які будуть діяти з наступного року.

Про це заявив глава Мінсоцполітики Андрій Рева в ефірі тепрограми.

Так, за словами чиновника, саме виплати роботодавцями Єдиного соціального внеску на даний момент є основним, якщо не єдиним джерелом наповнення Пенсійного фонду країни. Тим більше, що в останні роки, щоб простимулювати ці виплати, в Україні були введені пом’якшення і податкові знижки, які дозволяють спростити процес виплат. Також сама ставка ЄСВ була знижена до 22% (раніше вона становила 38%).

Те, що Пенсійний фонд зазнав таких збитків, винні певною мірою, на думку міністра, підприємці, які використовують різні незаконні схеми, ухиляючись від виплат соцвнесків. Що, в свою чергу, викликає у Міністерстві соціальної політики пропозиції знову про підвищення граничних виплат ЄСВ, щоб збільшити тим самим загальну суму відрахувань у Пенсійний фонд. Однак це, на думку міністра, проблеми з наповненням ПФУ не вирішить, бо «не можна увійти в одну річку двічі».

Залишилося зрозуміти, чи вирішать, на думку Андрія Олексійовича, проблему прийдешні штрафи за зарплати «у конвертах», в самому незабаром загрожують завдати істотного удару по українському бізнесу? І чи є в уряду інші способи вирішення цієї ситуації, крім обіцянок залишити неплатників без пенсії, або українським бізнесменам у найближчому майбутньому знову доведеться «тугіше затягувати пояси»?

Джерело

Все буде Україна