«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Журналіст: Путін був готовий здати Донбас в Парижі. Але його вмовив так не робити…

Готуючись до зустрічі “Нормандської четвірки” президент Росії Володимир Путін був активно налаштований на те, щоб послабити свої позиції по Донбасу і почати тісні переговори із Зеленським щодо миру.

Однак В’ячеслав Сурков зумів його переконати, інформує Діалог.UA з посиланням на заяви гендиректора “Інтерфакс-Україна” Олександра Мартиненка.

Так, Мартиненко пояснив, що в Кремлі розробляли позицію, яка трохи послабить РФ і надасть можливість перейти до більш тісного діалогу між Путіним і Зеленським у питанні миру на Донбасі. Однак В’ячеслав Сурков, по всій видимості, зумів умовити президента Росії не йти на поступки і дотримуватися старої позиції Москви з усіх питань по Донбасу. Мартиненко підкреслив, що Сурков дійсно більше всіх нервував на зустрічі із Зеленським і навіть вступив в полеміку з Андрієм Єрмаком. Крім того, він підкреслив, що за зміну Мінських угод також виступила і канцлер Німеччини Меркель.

Раніше міністр МВС України розповів, що під час переговорів на нормандському саміті було дві перепалки між українською і російською сторонами. За словами Авакова, спочатку Зеленський жорстко звернувся до глави МЗС РФ Лаврову, а пізніше Сурков не стримався в розмові з Єрмаком.

Все буде Україна