«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Злий та жoрcтoкий "Нафтогаз" вчергове розіп'яв беззахисного "Газпрома"

Суд в Швейцарії заборонив компаніям Nord Stream AG (власник газопроводу “Північний потік”) і Nord Stream 2 AG (оператор будівництва “Північного потоку-2”) здійснювати будь-які виплати “Газпрому”.

Про це російська компанія повідомила в проспекті до випуску єврооблігацій, пише DW. Рішення прийнято в якості тимчасових забезпечувальних заходів за позовом української компанії “Нафтогаз”. В результаті судового рішення “всі виплати від цих компаній” Газпрому “направляються на швейцарських приставів”, йдеться в документі.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату “Газпромом” “Нафтогазу України” штрафу в розмірі 4,7 млрд доларів за транзитним контрактом. “Газпром” направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення.

За підсумками двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу “Газпром” зобов’язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.

Головний комерційний директор НАК компанії Юрій Вітренко в кінці березня відзначав, що процес стягнення може зайняти до півроку.

Джерело

Все буде Україна