«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зрада зрадницька: поляки показали, чий Крим (ФОТО)

На карті зображені клуби-учасники Ліги чемпіонів з футболу і країни, які вони представляють

Відоме польське спортивне видання Przeglad Sportowy ("Спортивний огляд") на своєму офіційному сайті опублікувало анексований Кримський півострів у складі Російської Федерації. Присвячена футбольній Лізі чемпіонів публікація була розміщена в інтернеті у п'ятницю.

На карті зображені клуби-учасники Ліги чемпіонів з футболу і країни, які вони представляють. Анексований Росією півострів на опублікованій польськими ЗМІ карті зафарбований в той же колір, що і територія Російської Федерації.

Поки що невідомо про яку-небудь реакції української влади, дипломатів або блогерів. Додамо, що на своєму сайті видання позиціонує себе, як найпопулярніше спортивне ЗМІ в Польщі.

Варто відзначити, що це вже не перший випадок, коли зарубіжні видання присвоюють Крим Росії, раніше міністерство культури Франції опублікувало на офіційному сайті відомства інтерактивну мапу, присвячену міжнародній акції "Ніч музеїв-2018" з адресами та описами музеїв. На ній окупований Севастополь позначений як місто, що входить до складу РФ, а Севастопольський художній музей імені М. Крошицького "прописаний" за "російською адресою".

В Португалії і Чехії також були виявлені карти із зображеним на них "російським" Кримом. Посольства України в обох країнах звернулися до компетентних органів, роз'яснивши їм українську та міжнародну позицію в питанні анексованого РФ півострова: Крим є неподільною частиною суверенної держави Україна, і повинен зображатися відповідним чином.

Крім того, європейський канал Euronews опублікував сюжет про військовому навчанні дітей в Криму і їх "патріотичне виховання" без згадки незаконної анексії РФ півострова.

Після реакції на нього Міністерства закордонних справ України та депутатів Європейського союзу, в сюжет були внесені правки - додано рядок про анексію півострова в 2014 році.

Джерело

Все буде Україна