«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зупинка за 1,2 млн гривень - яскравий приклад безглуздості нашої влади

Одне невеличке фото може передати більше ніж цілі великі статті. На фото ми бачимо скляну зупинку, яка обійшлась бюджету міста Суми у 1 мільйон 192 тисячі гривень. І ця картинка дійсно промовистіша ніж тисячі слів.

Кожен громадянин може поставити в себе вдома таку споруду за 30-40 тисяч гривень (вартість матеріалів можна досить легко вирахувати). Якщо брати скло не звичайне, а якісніше - споруда обійдеться в 70 тисяч гривень ну і монтаж обійдеться в 10 тисяч, ще можна додати бруківку - не більше 10 тисяч гривень (щоб обкласти по периметру 2 метри). І того маємо 80 тисяч. Це якби ви ставили в себе в дома.

Якби ви робили таких зупинок з 10, - ви заощадили б на матеріалах близько 30% та на роботі щонайменше 25% (ви ж берете вже оптом, ціна, звичайно ж, нижча) і одна кібітка обходилась би в 50-60 тисяч. А якби ви появили смекалку, і знаючи, що ставитимете таку споруду в громадському місці - ви б на спорудженні подібної будки навіть заробили - в місті не важко знайти інвестора, який задля реклами своїх матеріалів чи організації сам би поставив подібну споруду та ще й і доплатив.

Сумська міська рада пішла іншим, правельнішим шляхом - вона витратила суму щонайменше в 10 разів більшу ніж можна було місто збідніло на 1,2 млн гривень. За ці кошти можна було відремонтувати кілька класів, повністю профінансувати гуртки, вистави, спортивні змагання та школи.

А тепер порівняйте підхід із "як в себе в дома" і за державний кошт.

І це капля в морі, будь-яка робота за бюджетний кошт проходить за "державницьким" сценарієм, - із значним завищенням вартості робіт, розкраданням коштів, підсовуванням неякісних матеріалів тощо. Зате діти чиновників навчаються за кордоном (мова йде про чиновників обласного рівня та вище), вони їздять на дорогих позашляховиках та витрачають значно більше ніж могли б заробити. Ці наїджені пики з екранів розповідають як вони душу кладуть за Україну, хоча їхні діти ніколи не будуть в АТО, вони ніколи не катали закруток чи не в'язали захисних сіток...

В Києві цьогоріч в безсніжну зиму витратили на чистку доріг на 50 мільйонів більше ніж минулого року - 380 мільйонів гривень. 380 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ, на недобудований шулявський міст (не добудовано розвороти) витрачено 1 мільярд гривень, а кожен кілометр дороги державі обходиться в 260 мільйонів гривень.

Ми ніколи не виберемося із боргів та не станемо жити добре із таким "державницьким" підходом!

Все буде Україна