«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зустріч Трампа і Путіна неможлива, доки РФ не звільнить моряків України — радник президента США

Зустріч президентів Росії та США Володимира Путіна і Дональда Трампа не відбудеться до тих пір, поки Росія не звільнить затримані біля Керченської протоки українські кораблі та їх екіпаж. Про це заявиви радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон, передає Reuters

«Я не бачу обставин у найближчому майбутньому, щоб така зустріч могла відбутися», —  сказав Болтон.

Він пояснив, що зустрічі не буде можлива, поки російська сторона не поверне Україні затримані після нападу біля Керченської протоки кораблі і моряків.

Нагадаємо, Дональд Трамп скасував заплановану зустріч із Путіним, «виходячи з того, що кораблі та моряки не повернуті з Росії в Україну». Зустріч Трампа і Путіна мала відбутися під час саміту G20 в Аргентині.

Також президент Трамп не привітався з Путіним під час початку саміту G20. Водночас речниця Білого дому Сара Сандерс повідомила, що Трамп і Путін провели неформальну бесіду на саміті.

Згодом російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ.

Джерело

Все буде Україна