«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Звільнення з посади міністра внутрішніх справ України…” Президент Зеленський відповів на петицію про звільнення Авакова

Президент зазначив, що звільнення Авакова належить до повноважень ВР

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо негайного відсторонення від виконання службових обов’язків з подальшим звільнення з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це сказано на сайті глави держави.

Зокрема, президент зазначив, що звільнення глави МВС належить до повноважень Верховної ради.

“Звільнення з посади міністра внутрішніх справ України, згідно з Конституцією України, здійснюється за поданням прем’єр-міністра України та належить до повноважень Верховної ради України”, – вказано у відповіді.

Зеленський пояснює, що відповідно до вимог закону член Кабінету міністрів може бути звільнений з посади Радою шляхом прийняття відставки члена уряду за поданою ним заявою про відставку, за поданням прем’єр-міністра України та за власною ініціативою. Глава держави підкреслює, що аналіз чинного законодавства свідчить, що відсторонення від посади та/або звільнення з посад службових осіб президентом можливе стосовно тих осіб, які ним призначаються.

“Ураховуючи конституційні засади поділу державної влади та правового порядку в Україні, законодавчо визначені підстави для участі президента України у відстороненні від посади та ухваленні рішення щодо звільнення з посади міністра внутрішніх справ України наразі відсутні”, – підсумував президент.

Нагадаємо, раніше Аваков заявив, що не писатиме заяву про відставку через вбивство правоохоронцями дитини в Переяслав-Хмельницькому. Він зазначав, що цим питанням буде займатися Верховна рада. Також Аваков заявив, що глава Нацполіції Сергій Князєв не повинен звільнятися.

Нагадаємо, 4 червня у Харкові, Одесі, Львові, Луцьку, Вінниці, Черкасах, Полтаві та Івано-Франківську проходили акції з вимогою відставки Арсена Авакова. Також під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві відбулася акція протесту “Безкарність вбиває”.

Відзначимо також, у листопаді 2018 року близько сотні активістів вимагали відставки глави МВС Арсена Авакова під відомчим спецкомлексом, де він проживає. Учасники акції звинувачували Авакова в провалі реформи правоохоронних органів. Вони стверджували, що наслідком цього провалу стали напади на громадських активістів і вбивства Павла Шеремета, Ірини Ноздровської, Катерини Гандзюк та інших.

prefiksblog.co.ua

Все буде Україна