«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

10 листопада - Всесвітній день молоді

Сучасні представники молодого покоління мають декілька приводів для святкування дня молоді. Міжнародний день молоді щорічно відзначають 12 серпня а Всесвітній день молоді завжди святкують 10 листопада.

Представники молоді зазвичай святкують свій день дуже шумно та весело. Свято було встановлене на честь річниці з дня заснування Всесвітньої федерації демократичної молоді в 1945 році. Тоді 10 листопада в Лондоні завершилася тижнева Всесвітня конференція молоді. Її проведення ініціювала Всесвітня рада молоді, створена для участі в боротьбі з нацизмом. На конференції 1945-го року були присутні представники 63 країн. А в цілому рух об'єднав 30 мільйонів людей по всьому світу.

Сьогодні свято відзначають активісти руху, які займаються питаннями миру на планеті, захисту прав молоді, незалежності націй, боротьби з расизмом та захистом здоров'я молодого покоління.

Безпосередньо 10 листопада зазвичай проводяться фестивалі молоді та студентів. Перший такий фестиваль всесвітнього масштабу відбувся в 1947 році у Празі.

Джерело

Все буде Україна