«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

12 червня - День працівників фондового ринку України

В сучасних країнах фондовий ринок є невід’ємною частиною розвинутої ринкової економіки.

День працівника фондового ринку України – це національне професійне свято, що відзначається щорічно 12 червня. В сучасних країнах фондовий ринок є невід’ємною частиною розвинутої ринкової економіки. За рівнем його розвитку можна судити про степінь економічної зрілості та розвитку будь-якої країни. Сам фондовий ринок включає торгівлю цінними паперами, грошовий ринок, валютний ринок та ринок позичкових капіталів.

 Відома нам історія фондового ринку бере початок у Франції у XII столітті. В Україні він зароджувався в умовах перебування у складі інших держав, а саме монархій Московії та Австро-Угорщини. Після розвалу Радянського Союзу та набуття незалежності поступово почав формуватися національний фондовий ринок України.

Першими кроками становлення молодого ринку торгівлі цінними паперами в нашій державі можна вважати прийняття законів України: “Про цінні папери та фондовий ринок”, “Про приватизаційні папери”, “Про банки і банківську діяльність” і т.д.. Величезним поштовхом для розвитку стала поява у 2008 році Української фондової біржі цінних паперів. Її поява відкрила можливість торгівлі цінними паперами через інтернет.

 Саме враховуючи великий внесок працівників фондового ринку в розвиток економіки України в 2008 році президентом Віктором Ющенком було засноване професійне свято День працівника фондового ринку України. Про це був виданий відповідний указ №202/2008.

Джерело

Все буде Україна