«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

2 липня - Міжнародний день спортивного журналіста

Міжнародний день спортивного журналіста відзначають щорічно 2 липня. Ця дата пов'язана з проведенням установчого засідання Міжнародної асоціації спортивної преси, яке відбулося в 1924 році в Парижі. На сьогоднішній день в цю організацію входять близько 150 національних спілок журналістів, які пишуть на спортивну тематику.

Крім того, день спортивного журналіста об'єднав любителів спорту, які і є основною аудиторією спортивних журналістів. Спорт багато століть об'єднує не тільки людей, але й цілі континенти. Під час спортивних змагань припинялися війни, і зупинялася будь-яка робота. Спорт став культом в сучасному суспільстві. І не дивно, що це свято відзначає так багато людей, які вирішили присвятити своє життя висвітленню спортивних подій.

Практично у всіх країнах світу відзначають не тільки Міжнародний день спортивного журналіста, а й День журналіста. Навіть у Великій радянській енциклопедії є визначення, що спортивна журналістика є соціально значущим видом діяльності зі збору, обробки, а також поширення актуальної інформації на спортивну тематику через пресу, радіо, телебачення. В останнє десятиліття така діяльність дуже активно здійсьнюється через інтернет.

Джерело

Все буде Україна