«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“700 метрів за чотири години”: на західному кордоні утворились великі затори

На західній ділянці кордону на в’їзд в Україну утворилися великі автомобільні затори, повідомляє Державна прикордонна служба. Вони пояснюють це бажанням багатьох людей потрапити напередодні свят до своїх рідних та близьких, інформує ВВС з посиланням

“Державна прикордонна служба України для забезпечення комфортного, безпечного та максимально швидкого перетину кордону громадянами вживає всі необхідні заходи”, – йдеться в повідомленні на сайті прикордонного відомства. - пише джерело

Згідно з інформацією, на виїзд з України пропуск відбувається без проблем, черг на кордоні немає.

“Одночасно інформуємо всіх подорожуючих та автоперевізників враховувати ситуацію, що склалася на ранок 23 грудня на кордоні на в’їзд в Україну”, – звертає увагу Держприкордонслужба.

Найскладніша ситуація на українсько-польському кордоні, де на в’їзд в Україну утворилися великі затори.

“Це пов’язано з тим, що багато подорожуючих планують потрапити напередодні Різдва за Григоріанським календарем до своїх рідних та близьких, і ті, хто поїхав за кордон на заробітки або навчання, повертаються на свята додому”, – повідомляє прикордонне відомство.

Зокрема, в пункті пропуску “Ягодин” скупчилося 700 легкових автомобілів та 400 вантажівок, “Краківець” – 800 легкових, 330 вантажних та 27 автобусів, “Устилуг” – 150 легкових автомобілів. В пункті “Угринів” в черзі стоять 200 легковиків, “Рава-Руська” – 150 легкових та 160 вантажних автомобілів, “Грушів” – 200 легковиків. У пункті “Шегині” стоїть 230 легкових автомобілів, 150 вантажних та 15 автобусів, а в “Смільниці” – 220 легкових авто.

Дещо менше скупчення транспортних засобів на кордоні з Угорщиною: в пункті пропуску “Тиса” – 150 легкових автомобілів, “Вилок” – ще 50.

На кордоні зі Словаччиною та Румунією в пунктах пропуску стоїть до 100 автомобілів.

Українець Сергій, який їде додому через пункт “Устилуг”, розповів BBC News Україна, що він приїхав до польського пункту пропуску о 10 ранку і вже чотири години стоїть у черзі на контроль.

“За ці чотири години ми проїхали 700 метрів”, – каже він. Коли він під’їхав до кордону, то затор розтягнувся на 3-4 км. Тепер автомобілів стало ще більше.

Сергій розповів, що деякі люди стоять у черзі на перетин кордону майже добу. Через необхідність прогрівати авто, закінчується бензин. І тим, кого спіткала така доля, доводиться штовхати транспорт до кордону.

“Туалетів тут не дуже багато, є кілька пунктів, де можна купити чай та каву”, – розповідає хлопець.

Що стосується версій, чому такі черги утворилися на кордоні, Сергій каже, що говорять різне – від повільного пропуску на кордоні до проблем з електрикою в українських прикордонників.

“Я багато разів їздив автобусами, ніколи такого не було”, – додає він.

Все буде Україна