«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Баааааатюшкі… ) Правда? Не може?" На Фанарі зробили шoкуючу заяву: немає жодного документа, що підтверджує канонічність РПЦ

Коли президент України Петро Порошенко став ініціатором звернення до Вселенського Патріархату з проханням надати автокефалію УПЦ ніхто не міг навіть припустити у що це обернеться для РПЦ і її Московського патріархату в Україні.

Зараз все йде до того, що не просто Україна отримає Томос, але і РПЦ може бути визнана неканонічною. До такого висновку можна прийти, судячи з останніх заяв Константинополя, а також загальновідомим історичним фактам. Про це у своєму блозі пише блогер Денис Пятигорец.

Він зазначає, що 38 рік нашої ери. Святий апостол Андрій Первозваний рукоположив свого учня Стахія в єпіскопи града Візантіона. До появи Росії та Російської православної Церкви залишається трохи менше 1700 років.

381 рік – на Другому Вселенському Соборі Константинопольській архієпископ отримує друге місце по честі після римського єпископа. До появи Росії та Російської православної Церкви залишається трохи менше 1340 років.

988 рік – Князь Київський Володимир прийняв від Константинопольської церкви хрещення, та хрестив Київську Русь. Лише через 159 років син Київського князя Юрій Долгорукій відріже голову суздальському боярину Кучкє та забере собі його поселення, яке потім назвуть Москва. Тепер все стає на свої місця – Москва – це город Кучкі ). До появи Росії та Російської православної Церкви залишається трохи менше 733 роки.

1299 рік – Митрополит Київський Максим після татаро-монгольських набігів на Київ переносить свої резиденцію в Володимир-на-Клязмі.

1325 рік – Київські митрополити обирають своїм місцем перебування Москву. До появи Росії та Російської православної Церкви залишається трохи менше -396 років.

1721 рік – Петро І стає імператором, а Росія – імперією. Петро кладе з прибором на всі церковні правила, призначає Святєйший Правітельствующій Сєнод, який призначає себе верховним правителем РПЦ. І така хрєнь діє аж до 1918 рік. Правитель-самодур відміняє автокефалії інших церков та силоміць приєднує їх до РПЦ. Звичайно, це аж ніяк не подобається Константинопольській церкві та Османській імперії, яка на той час вже давно володіла Константинополем, а православна віра в імперії була офіційно дозволена османами і вони визнавали лише Константинопольську церкву.

1943 рік – з дозволу Сталіна проводиться Собор, а РПЦ починають називати Руська православна церква, хочу до Русі вона має таке ж саме відношення, як Джугашвілі до Сталіна. РПЦ назавжди перетворюється на філіал державних спецслужб.

2018 рік – самий сок! Після чергової хвилі невдоволення ФСБшних попів діями Вселенського Патріарху щодо надання Україні Томосу, Константинополь робить шокуючу заяву – в архівних записах на Фанарі немає жодного документу, який свідчим би про те, що РПЦ отримувало Томос на автокефалію від Материнської церкви.

Джерело

Все буде Україна