«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Благовіщення: що має зробити в цей день кожен християнин, а чого робити категорично не можна

Повна назва свята – Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії. Це неперехідне свято, тобто його дата не змінюється. Щорічно Благовіщення відзначається православним світом 7 квітня. В цей день до Богородиці зійшов архангел з благою звісткою про те, що Господь вибрав її для виконання пророцтва і звільнення людей від гріха. За сотні років склалися свої традиції свята, які важливо дотримуватися і зараз. Незважаючи на те, що свято припадає на час Великого посту, в церквах

Що не можна робити на Благовіщення Пресвятої Богородиці

В першу чергу слід відзначити, що зміст різноманітних обмежень не в тому, що людям забороняється щось робити, а в тому, що церковне свято – це день, який необхідно повністю присвятити Господу і духовним заняттям. Важливо відійти від мирської суєти і звернути свої думки до Бога.

Благовіщення споконвіку вважається днем ​​цілковитого спокою. Йому відповідає смиренність, мовчазні роздуми, молитва, благі справи. Намагайтеся не затьмарювати цей великий день сумом, чварами, злістю. Не можна лаятися, конфліктувати, звинувачувати, лихословити, потрібно проявляти більше теплоти і любові по відношенню до близьких, допомагати бідним і робити добрі вчинки.

Не слід братися за важку роботу. Якщо на 7 квітня у вас запланована далека поїздка, її найкраще відкласти на наступний день, а цей присвятити молитвам. У святе свято забороняються побутові справи, якщо вони йдуть на шкоду молитвам і відвідуванню церкви.

Заборону накладено на будь-які роботи, пов’язані з землею і рослинами. Прийнято вважати, що саме 7 квітня Бог благословляє все зростаюче, тому не можна підрізати дерева. Також під забороною фінансові справи, зокрема, не слід позичати якісь речі або давати гроші в борг – це може залучити неприємності.

У Благовіщення священнослужителі не проводять вінчання і не служать панахиди, тому їх дати переносяться на інший час. Церковнослужителі закликають віруючих не відмовлятися від звичного розпорядку дня, але пам’ятати про те, що в це свято важливо дотримуватися релігійних канонів. Виключити слід веселощі в галасливих закладах, розпивання aлкoголю, потурання шкідливим звичкам і спокусам.

Що не можна робити 7 квітня 2019 року

Священнослужителі радять православним віруючим відкласти важливі справи на інший день, щоб встигнути відвідати церкву і прославити молитвами Богородицю. Заборон на роботу немає, але не можна забувати про те, що головним правилом будь-якого церковного свята вважається відвідування церкви, і цим не можна нехтувати.

7 квітня 2019 року в строгому меню Великого посту допускаються послаблення, і віруючі можуть дозволити собі страви з рибою.

Символом Благовіщення став білий голубок. У багатьох православних храмах 7 квітня в небо запускаються білих голубів, які уособлюють щасливу звістку. Вважається, що птахи донесуть до Господа звістку про добрі справи людей, а також передадуть важливі прохання.

 

Незважаючи на забобони, в день свята можна митися. Церква не забороняє гігієнічні процедури, які необхідні. Також не заборонено прати і займатися дрібними побутовими справами.

У Благовіщення не заборонено хрестити дітей, правда, в цей день священики зазвичай зайняті проведенням святкових служб, через що доведеться провести багато часу в очікуванні. Тому рекомендується призначити таїнство на інший, більш вільний день.

Все, що стосується роботи, рукоділля і домашніх турбот, виконувати можна, якщо ви приділили належний час добрим справам, молитвам, спілкуванню з сім’єю.

Пише - osoblyva.com

Все буде Україна