«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чому священнослужителі тікають від УПЦ (МП): Історія одного капелана та “московських попів” з Києво-Печерської лаври

Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передають Патріоти України.

“Найобразливіше для мене було під час поїздок на фронт, коли постало питання, а чи є там священики Московського патріархату. Я чув, що є ще хтось, якісь отці, яких я не зустрічав. І мені почали телефонувати журналісти, щоб я дав інтерв’ю як священик Московського патріархату. Я не хотів бути такою ширмою і білилом для своєї церкви… Я вбачав у цьому брехню, нечесність”, – зазначив він.

Дмитрієв розповів, як одного разу приїхав до Києво-Печерської лаври після довгої поїздки на автомобілі зоною АТО.

“Я заїхав до Лаври, ну все-таки це ж моя церква. І попросив, мені потрібно було на той момент 500 грн, поміняти чотири колеса. На цій резині вже їхати було неможливо. І мені сказали, що грошей немає, все складно і так далі. Я просто пишу пост у Facebook і дивлюся, хто мені надсилає гроші – греко-католики, Київський патріархат… І я думаю: “А що я роблю у цій церкві?” – розповів він.

Священик додав, що згадав слова знайомого служителя Московського патріархату, який говорив йому: “Якщо церква живе не за правилами і не за любов’ю – значить, це церква не твоя. Поклади хрест… і йди”.

“Я хреста не поклав, тому що хрест купував за свої гроші. І ось я так сказав своїм парафіянам: “Ну скільки ми перебуватимемо у структурі, яка працює проти України, знищує українців. Ми не приносимо жодної користі, ні для душі, ні для порятунку життів… Можливо, потрібно будувати свою церкву в Україні для українців”, – підсумував він.

Все буде Україна