«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Гучний скандал навколо чиновника МВС і студентки. Вчора ввечері, після мого поста, до моїх батьків приїхали додому невідомі люди... (фото)

Гучний скандал навколо начебто листування чиновника МВС і 19-річної студентки столичного університету Наталії Бурейко отримав продовження.

Напередодні на сторінці дівчини з’явився допис, у якому вона звинувачує заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції України Олександра Варченка у домаганні та погрозах. Зокрема, виклала фото переписки, погроз, а також подарунок з відрубаних курячих ніг, які ніби прислав їй залицяльник. Відтоді Наталія на зв’язок не виходить.

Нагадаємо, що на звинувачення відповів сам Олександр Варченко. На його сторінці у Facebook через кілька годин після розголосу з’явився пост (це єдиний пост на цій сторінці), у якому він називає ситуацію інформаційною атакою, а сам запевняє, що ніколи не був знайомий і не листувався із Наталією Бурейко. Метою цієї провокації, на думку Варченка, стала діяльність його дружини – Ольги Варченко, яка є першим заступником голови новоствореного Державного бюро розслідувань.

Згодом за Варченка заступився і народний депутат України та член колегії МВС Антон Геращенко. За його словами, і Варченко, і Бурейко є абсолютно реальними персонажами, однак стали жертвами добре продуманої провокації. Кілька годин тому студентка на своїй сторінці в фейсбук написала продовження історії.

“За вчорашніми порадами, сьогодні, о 9-й ранку подала заяву про погрози і переслідування в прокуратуру. Спасибі всім, хто допоміг скласти текст заяви в особистих повідомленнях.

Також дякую всім, хто вчора написав слова підтримки. Вибачте, якщо комусь не відповіла – через величезної кількості повідомлень телефоном стало неможливо користуватися.

Багато хто запитує чи намагався хтось зі мною зв’язатися після вчорашньої публікації. Підозрюю, що так.

Вчора ввечері, після мого поста, до моїх батьків приїхали додому невідомі люди з розпитуваннями про те де я перебуваю і чи знають куди потрапила їхня дочка, розповіли, що мене шукає поліція, чим дуже налякали моїх близьких. Мені було не до соцмереж. Інші люди намагалися шукати мене в гуртожитку і чергували поблизу, наскільки я знаю, всю ніч. Приходили і в сам університет. Якщо це поліція, то схоже вчора в Києві просто не було більш небезпечної злочинниці ніж я.

Журналісти розповіли мені, що Варченко це глава УБОЗ часів Януковича. При цьому по телебаченню почали розповідати, що я пропала. Також моїх родичів залякують тим, що відкрито кримінальну справу за неправдиві свідчення, нібито про це заявив якийсь депутат.

Я була змушена терміново покинути гуртожиток і ночувати у знайомої. З метою власної безпеки я не буду розкривати своє місце перебування. Хто б мене не переслідував, поліція це чи ні, я дуже прошу залишити мене в спокої.

Всі факти я виклала в заяві.

Мені неприємні ці переслідування, а особливо моїм родичам. Я дівчинка, а не терорист. І я не впевнена, що ви хочете щоб подібне, від загроз до переслідування, відбувалося з вашою дочкою.

Хочу звернутися до тих хто цим займається. Я буду обов’язково інформувати про кожен свій крок публічно, про будь-які спроби, методах і наміри впливу. Якщо ви вирішите забрати мій телефон, видалити публікації і позбавити зв’язку з навколишнім світом – мої знайомі продовжать це робити за мене.

Дякуємо за увагу.” – написала дівчина.

Джерело

Все буде Україна