«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Яскрава ілюстрація вислову "чому бідні бо дурні". Можливо досить винити когось у своїх бідах та час братись за голову?

В розрізі останніх подій у Прикарпатті, Карпатах та Закарпатті - це найбільш ілюстративне фото. Одна деревина віком від 60 до 80 років приймає на себе від 4-х до 6-ти кубометрів вологи. В одному цьому лісовозі більше 100 кубометрів потенційно всотаної води....

Україна - основний постачальник деревини в Європу 90% якої вивозиться як дрова. Це мільйони кубометрів всотаної води та вироблений кисень для наших легенів. Лисі гори вологу не зберігають. Звичайно, тривалі дощі наробили б біди в Карпатах та Прикарпатті, але не такої як зараз. 

Виі в цьому не тільки влада, підприємства які продають ліс та митники. Це також наслідок бездіяльності місцевих жителів. Хтось з них той ліс возить, хтось - рубає і більшість бачить як його винищують. Бачить і мовчить.

Так само і в нашій державі: хтось бачить як розкрадають кошти, хтось - несе хабарі, в результаті ми поступово отримуємо бідну країну із величезними боргами. Ще трішки і продамо землю тим же олігархам, які скупили та розорили заводи. Наслідки нашої бездіяльності сьогодні покажуться не зараз, а років через 7-10, як бездіяльність наших батьків у 90-тих (коли різались заводи, нищились колгоспи) показалась рекордним безробіттям та зубожінням в теперішній час.

Можливо час перестати перекладувати провину на когось та почати робити щось самим вже зараз? Посадити кілька дерев, посадити, або хоча б дати в морду кільком корупціонерам, погнати в Росію прихилиників руського міру? Ніщо в нашому житті не прходить без наслідків...

Все буде Україна