«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Ідіоти перемагають. У Кирилівці фермери отруїли тисячі червонокнижних птахів і тварин

Голова Азовського первинно-мисливського колективу Роман Сердяєв розповів «МВ», що вперше інформація про те, що птахи загинули, надійшла 7 березня від місцевих жителів. Мисливці знайшли бездиханні тушки птахів і тварин поблизу поля з ріпаком. Причому деякі із загиблих птахів — канюки і шпаки — занесені до Червоної книги України. Орендарем цього поля є ТОВ «Приморський». А 12 березня на місце інциденту виїхала ветслужба з Акимовки, яка відібрала вісім граків і двох канюків для проведення експерти

А 12 березня на місце інциденту виїхала ветслужба з Акимовки, яка відібрала вісім граків і двох канюків для проведення експертизи. Однак представники ветеринарної служби здивували мисливців: вони повідомили, що тушки загиблих птахів перевірять лише на наявність інфекційних захворювань.

Мисливці разом з ветеринарною службою навідалися в адміністрацію ТОВ «Приморський», проте адміністрація підприємства виявилася непривітною і спілкуватися з «гостями» відмовилася.

Сердяєв  каже, що напередодні співробітники ТОВ «Приморський» розсипали отруту для дрібних гризунів трактором по всьому ріпаковому полю, яке знаходиться поблизу Лиманського. Найімовірніше, це і стало причиною масового мору.

А вже сьогодні, 13 березня, єгерська служба Акимовки повідомила про те, що між Давидівкою і Вовчим спостерігається подібна ситуація — величезна кількість дохлої птиці.

За словами Р. Сердяєва, подібна ситуація траплялася десь 6-8 років тому. Тоді також масово гинули птахи і тварини. А причина все та ж — отрута, розсипана по полю. Примітно, що екологи так і не побували на місці події.

Пише - bbcccnn.org

Все буде Україна