«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кара господня: море в Криму перетворилося в "бульйон з фекалій"

Російські окупанти підвели Крим до екологічної катастрофи

У аннексованому Росією Криму море сильно забруднене, через що багато відпочиваючих починають хворіти на інфекційні захворювання.

Про це розповів хірург, координатор проекту допомоги сиротам Герман П'ятов одному з російських ЗМІ, зазначивши, що заразився кон'юнктивітом через попадання води в очі.

"Вдень поплавав в морі, вода потрапила в очі, прокинувся — не вранці, а вночі від того, що повіки злиплися! Промив спочатку водою, потім остившім міцним чаєм, а на ранок пошкандибав в аптеку, до якої півтора кілометра по горах. Хотів здатися офтальмологу, але куди там: найближче місце, де водяться окулісти, — за 30 км, в Ялті, та й то взагалі не зрозуміло, де їх там шукати. Так що зайнявся самолікуванням, на щастя, начебто поки без ускладнень. Але одним кон'юнктивітом справа не обійшлося — почало боліти горло, пізніше з'явився кашель. Так що відпустка була зіпсована", – розповів Пятов.

Він також заявив про те, що обладнання в Криму просто не готове до напливу туристів і тому екологічна ситуація на Чорному морі просто жалюгідна.

"Суть в тому, що пропаганда з кожної праски нам кричить "Крим наш", закликає росіян на відпочинок, але про те, що застарілі каналізаційні мережі не в змозі впоратися з відходами навіть місцевого населення, не те що мільйонів приїжджих туристів, ніхто не говорить! Всі відходи, так чи інакше, стікають у море. По ідеї, труба виведена далеко і як би очікується, що фекалії розчиняться в морі. Однак будь-сильна злива призводить до того, що потоки води спрямовуються з гір на берег, по дорозі прихоплюючи вміст смітників, вигрібних ям і переповнених септиків. У таких випадках потрапляє прямо на пляжі! Сам багато разів бачив, як зливова каналізація виведена прямо на закритий лікувальний пляж", - зазначив П'ятов.

Причиною такого явища, на думку П'ятова, є тисячі нелегальних і напівлегальних будівель, які без будь-якої очистки зливають каналізаційні стоки в річки, зливову каналізацію або безпосередньо в море.

"Якщо море прогрілося, то вода в ньому фактично перетворюється в "фекальний бульйон", що кишить бактеріями і вірусами, в тому числі і патогенними", – додав хірург.

Джерело

Все буде Україна