«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Крим повертається до стану 1954 року: Гримчак повідомив про повномасштабну катастрофу

Україна відстежує через супутники екологічну ситуацію в Криму і на окупованих територіях Донбасу, пише СЬОГОДНІ.

В окупованому Криму висихає рослинність і відбувається засолення ґрунту, що загрожує катастрофічними наслідками. Нещодавно окупанти навіть оголосили режим надзвичайно ситуації в зв'язку з посухою.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Прямий" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак. За його словами, Україна відстежує через супутники екологічну ситуацію в Криму і на окупованих територіях Донбасу.

"І сьогодні можна сказати, що степовий Крим фактично повертається до свого стану, який був до того, як в 1954 році Крим передали Україні. Чому? Це солончак. Ми вже бачимо по супутниках, що 70-75% масивів зелених не відповідають нормам. Тобто, там їх просто немає. Була зелена маса – її немає на 75% степового Криму", – сказав Гричмак.

Заступник міністра пояснив, що на сьогоднішній день сільське господарство в тому вигляді, в якому воно було, швидше за все, буде неможливим. Він сказав, що можна говорити про повномасштабну екологічнукатастрофу на півострові.

"У степовому Криму – так. Все, що там було, воно гине. ... І хоча вони якісь заходи роблять, у мене є великий сумнів. Бо вони велику кількість свердловин зробили, почали піднімати прісну воду на поверхню, що призвело до того, що солі почали підніматися вгору, і це фактично засолення ґрунту", – підкреслив чиновник.

Раніше заступник директора Інституту водних проблем і меліорації України Михайло Яцюк вже попереджав про катастрофу в Криму. За його словами, ця проблема водопостачання Криму не вирішена і не може бути вирішена, поки не запрацює Північно-Кримський канал.

Джерело:СЬОГОДНІ

Все буде Україна